Subscriu-te

El Festival Músiques Sensibles dona visibilitat a projectes socials a través de la música

Paula Valls

El mes de juliol passat es va iniciar la cinquena temporada del Festival Músiques Sensibles, que vincula cultura i música amb compromís i responsabilitat social. Amb nova ubicació des d’aquest any, el Petit Palau (Palau de la Música Catalana), aquest cicle de música moderna principalment amb artistes catalans sorgeix com un projecte pioner, innovador i únic impulsat per professionals del món de la cultura conjuntament amb activistes socials i del voluntariat, que cada any des de fa quatre edicions presenta una programació artística acurada i amb clara vocació de donar suport i visibilitat a entitats sense ànim de lucre que treballen en diversos camps de l’acció social.

Després d’aquestes quatre edicions: 47 artistes programats, més de 10.000 espectadors i més de 25 projectes socials involucrats, l’organització del festival, TEM Productions, aposta per fer el salt al nou recinte: el Petit Palau, molt adequat per al format del festival. Consolidat com una de les gran cites de tardor, en aquesta cinquena edició programa un total de nou actuacions entre el 12 de juliol i el 16 de desembre, amb figures com Paula Valls, Judit Neddermann, Miguel Campello, Gossos, Shuarma i Las Migas.

Judit Neddermann

La propera data del festival, emmarcada a l’agenda habitual de tardor, serà el 10 de novembre amb una nit de concert doble. En primer lloc hi actuarà Paula Valls, que presentarà en directe els temes del seu nou disc, Black and white. Després serà el torn de Judit Neddermann, que oferirà un concert de tancament de la seva gira Un segon.

Miguel Campello

Miguel Campello hi actuarà el 19 de novembre presentant en un format més proper el seu darrer disc, Agua, pan, amor y vino (2016), un recull de grans cançons que combinen el rock amb la rumba, el hip-hop i el flamenc. Pocs dies després, el 23 de novembre, Gossos prepara un concert proper, íntim i molt especial per al seu pas pel Músiques Sensibles. Un repertori dinàmic mesclat amb les cançons més importants que han format part de la trajectòria del grup. Una alenada de pop-rock i les melodies de sempre.

El 26 de novembre, Shuarma presentarà en format acústic (acompanyat tan sols de la seva guitarra) cançons del seu període en solitari i versions que n’han marcat la carrera. L’edició 2017 de Músiques Sensibles es clourà amb l’actuació de Las Migas. La seva gira Vente conmigo farà parada a Barcelona i oferirà les cançons del seu darrer disc.

Las Migas

El motor del projecte Músiques Sensibles és, com indica el seu nom, fer un festival sensible a les dificultats dels col·lectius que més pateixen la crisi actual i que es troben en risc d’exclusió social. Un festival sensibilitzador que dona a conèixer la tasca tan important que realitza un teixit viu d’entitats, malauradament força desconegut, per pal·liar el patiment i les situacions complexes de les persones que atenen. Per aquest motiu, el 10% de la recaptació dels concerts es destina a diferents entitats que treballen en diversos camps de l’acció social. Que són: Associació Casal Infantil La Mina, Associació de Familiars de Malalts Mentals del Barcelonès Nord, Centre de Serveis Campedró, Il·lusions Solidàries, i Fundación Inquietarte. Totes comparteixen un objectiu comú: atendre les persones d’una manera integral, tot potenciant la seva autonomia, i en fomenten l’apoderament per tal de millorar la seva qualitat de vida i la del seu entorn.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter