Subscriu-te

L’OCT48 promou el nou Festival d’Estiu de Sant Pere de Terrassa

OCT 48

L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48) –orquestra resident a l’Auditori Municipal de Terrassa–, promou el nou Festival d’Estiu de Sant Pere de Terrassa que neix com a nova activitat de la formació i amb la voluntat de posicionar-se entre els festivals d’estiu dedicats a la difusió de la música escrita per a formació d’orquestra de corda. El Festival serà del 19 al 21 de juliol a les esglésies romàniques de Sant Pere.  L’OCT48 ha iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per aconseguir finançament per a aquest nou projecte.

Aquest primer any el programa estarà estructurat en quatre concerts. El divendres 19 de juliol (22 h), “MusiCàtnia 2013, a Salvador Espriu” estarà format per obres per a corda escrites per compositors catalans i dedicades a Salvador Espriu; amb la presència del flautista Bernat Castillejos i la soprano Marta Valero. En aquest concert l’OCT48 presentarà també el seu últim CD, dedicat al mestre Oltra, i s’hi estrenarà una obra encarregada a Jordi Cornudellas.

El dissabte 20 de juliol (22 h), “Música al teu gust” oferirà un programa de concert que serà triat pel mateix públic mitjançant una “carta de menú”, tot plegat amenitzat per l’actriu Rosa Boladeras. El diumenge 21 de juliol (12 h) tindrà lloc “Popoff, un compositor despistat”, un espectacle amb música i actors dedicat als més menuts acompanyats per tota la família. I, finalment, també el 21 de juliol (22 h), tindrà lloc el concert de cloenda “Let it BeValdi”, proposta que vol apropar passat i present amb música de Vivaldi i contemporanis seus convivint amb cançons de The Beatles en una mateixa partitura de P. Breiner.

Per finançar aquest projecte, l’OCT48 ha iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami i la xifra que es vol assolir és de 2.200 euros; encara resten dotze dies per aconseguir-los. L’enllaç d’informació del projecte i per a aportacions és: http://www.verkami.com/locale/es/projects/5974.

L’OCT48 està formada per instrumentistes de diferents indrets relacionats amb l’activitat musical d’aquesta ciutat del Vallès. Originada l’any 1987 i fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, el conjunt ha adquirit un nivell destacat –va guanyar el primer premi del I Concurs de Música de Cambra de Sant Mateu de Castelló l’any 2003– i Quim Térmens n’és el concertino director. L’OCT48 ha ofert concerts per tota la geografia catalana i per l’Estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals, ha fet enregistraments per als segells Ars Harmonica i La Mà de Guido, i també du a terme una vessant pedagògica i creadora d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia. Hi destaquen també les col·laboracions amb directors com Laszlo Heltay, Josep Vila, Mireia Barrera, Xavier Puig o Pep Prats; amb solistes com Mireia Pintó, Gerard Claret o Ashan Pillai, i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i Kimbala Percussions, entre d’altres.

En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l’OCT48 ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres i també a nivell europeu, així com estrenes d’obres de Ferran Cruixent i Josep Lluís Guzmán, tot impulsant la seva voluntat de difusió, recerca i globalització musical. L’OCT48 ha programat ininterrompudament des de l’any 2000 la seva temporada de concerts a la ciutat de Terrassa, i des de la temporada 2004-05 és orquestra resident a l’Auditori Municipal de Terrassa, on actualment ofereix el seu cicle estable de concerts. Més informació a: www.terrassa48.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter