Subscriu-te

L’Orfeó Català debuta amb la Filharmònica de Berlín i Simon Rattle

El director Simon Rattle. © Javier del Real/Teatro Real
El director Simon Rattle. © Javier del Real/Teatro Real

Després de la seva residència artística al Teatro Real i Auditorio Nacional de Madrid amb tres sessions amb la Novena de Beethoven i dos concerts simfònics, que va començar el 26 de juny, l’Orquestra Filharmònica de Berlín torna a Barcelona per primer cop amb el seu titular Simon Rattle per fer un únic concert al Palau de la Música Catalana, en la primera col·laboració amb l’Orfeó Català.

El concert tindrà lloc el proper dilluns, 1 de juliol, al Palau de la Música Catalana, un concert pel qual es van exhaurir les entrades en només 4 hores. L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, que acaben de triomfar en un altre debut històric a la Konzerthaus de Viena, hi interpretaran el Requiem de Gabriel Fauré, una de les “meves obres predilectes”, en paraules de Simon Rattle, director de la Filharmònica de Berlín, que únicament va oferir una roda de premsa a Madrid.

Simon Rattle va debutar al Palau de la Música l’any 1975 amb dos concerts amb l’English Chamber Orchestra quan tenia només 21 anys i no ha tornat a la històrica sala barcelonina des de llavors. D’aquella experiència, Rattle va recordar “com d’extraordinària lluïa la sala i els aplaudiments apassionats del públic, gairebé com si es trobessin en una competició esportiva”. També va confessar sentir-se amb moltes ganes de treballar amb l’Orfeó Català, “que sé que és molt famós i compta amb una llarga tradició a l’esquena. Ha estat una sort poder trobar-nos. M’encanta poder treballar amb formacions noves, perquè no tinc gaires oportunitats de fer-ho.  L’única ombra és que només tenim set minuts per passejar per Barcelona”, va admetre.

Fundada l’any 1882 com a entitat autònoma, la Berliner Philharmoniker és considerada, des de fa molt de temps, una de les grans orquestres del món. Va oferir el seu primer concert el 17 d’octubre de 1882, sota la direcció de Ludwig von Brenner, escollit pels mateixos músics. Sir Simon Rattle n’és el director titular des del setembre de 2002. Amb el seu nomenament l’orquestra va aconseguir no només contractar un dels directors de més èxit de la seva generació, sinó també introduir una sèrie d’innovacions importants, com un ampli repertori que va del Barroc a la música contemporània, a més del gran interès i l’entusiasme dedicat a acostar la música de la Berliner Philharmoniker als joves dels més diversos entorns socials i culturals.

El concert d’aquesta primerenca inauguració de la temporada 2013-14 del cicle Palau 100, tindrà lloc a les 20.30 h a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. En el programa, el Requiem de Gabriel Fauré, amb la soprano Camilla Tilling i el baríton André Schuen, l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau, tots sota la direcció de Simon Rattle al capdavant de la mítica orquestra Filharmònica de Berlín. El concert inclourà també la Simfonia núm. 2 de Robert Schumann. Prèviament al concert, a les 19.30 h, Miquel Desclot oferirà una xerrada de presentació a la Sala d’Assaig de l’Orfeó.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter