Subscriu-te

L’Orfeó Català debuta a la Xina amb una gira de quatre concerts

Del 23 al 30 d’octubre l’Orfeó Català viatjarà per primera vegada a la Xina, on oferirà quatre concerts a tres ciutats, en el marc del vintè aniversari del Shanghai International Art Festival.

El cor del Palau de la Música Catalana oferirà la primera actuació el 25 d’octubre al Shanghai Oriental Art Center, un dels teatres més importants de la ciutat asiàtica. El divendres 26 el cor actuarà a Wuxi, al Wuxi Grand Theater, característic per la seva arquitectura moderna i singular. L’endemà l’Orfeó viatjarà a la ciutat de Hefei, on oferirà un concert al Hefei Grand Theater, auditori principal de la ciutat i que igualment destaca per la seva arquitectura extraordinària. Finalment, el diumenge 28 d’octubre el cor tancarà la visita a l’Àsia amb un segon concert a Xangai, al Shanghai City Music Lawn.

En aquesta gira, l’Orfeó Català, sota la direcció i el lideratge de Simon Halsey, sotsdirecció de Pablo Larraz i amb Pau Casan al piano, dedicarà una part del programa al repertori català per donar-lo a conèixer al país asiàtic. Els concerts començaran amb An die Sonne de Franz Schubert, l’himne gloriós al Sol. El seguiran les sis peces corals d’Edward Elgar From the Bavarian Highlands, que tancarà la primera part dels concerts. Les obres del músic català més universal, Pau Casals, obriran la segona part en tots els concerts. Així, el cor interpretarà O vos omnes i Nigra sum. El programa continuarà amb tres obres (A l’ombra del lledoner, Maig i Festeig) d’Eduard Toldrà, un altre gran director català. El públic xinès també podrà escoltar Retaule de cançons populars d’Albert Guinovart, un seguit de sis cançons populars arranjades per a cor i piano que l’Orfeó Català ha encarregat al compositor. El cor del Palau tancarà els concerts amb dues peces que interpretarà juntament amb un cor local. L’una serà popular catalana i l’altra tradicional xinesa, preparada per l’Orfeó amb el màxim interès. L’oportunitat de compartir escenari amb una coral xinesa suposa un valor afegit d’aquests concerts.

L’Orfeó Català, juntament amb el Cor de Cambra del Palau, va debutar al prestigiós festival BBC Proms de Londres l’any passat

Els cors de l’Orfeó Català són l’eix central del projecte artístic de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Amb aquesta gira s’impulsa, una vegada més, la internacionalització de l’Orfeó Català, que l’any passat va debutar al prestigiós festival BBC Proms de Londres juntament amb el Cor de Cambra. L’Orfeó Català també va actuar a Londres el 2015, al Royal Festival Hall. Els darrers anys ha debutat a la Konzerthaus de Viena, a la Sala Gulbenkian de Lisboa i va protagonitzar una gira per Itàlia amb la Mahler Chamber Orchestra, dirigits per Daniele Gatti. L’octubre del 2017 va assumir al Palau l’estrena europea de Considering Matthew Shepard de Craig Hella Jonhson, sota la direcció de Simon Halsey.

Imatge destacada: L’Orfeó Català, amb Simon Halsey. © Ricardo Ríos Visual Art

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter