Subscriu-te

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau debuten a Viena, en la seva primera actuació conjunta a l’estranger

L’Orfeó Català
L’Orfeó Català

També, el dia 1 de juliol, la Filharmònica de Berlín i l’Orfeó Català actuaran per primer cop junts al Palau de la Música

Demà divendres, 21 de juny, i dissabte 22, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana debutaran a la Konzerthaus de Viena en la que serà la primera actuació a l’estranger conjunta de les dues formacions. Els cors, juntament amb el cor de la Wiener Singakademie, el cor del Teatre Nacional Eslovac i la Wiener Symphoniker, sota la batuta de Kent Nagano, interpretaran els Gurrelieder d’Arnold Schönberg en la commemoració del centenari de l’estrena mundial d’aquesta obra monumental a la ciutat de Viena el 1913.

Igualment, el 23 de juny, l’Orfeó Català, sota la direcció del seu titular, Josep Vila i Casañas, actuarà a la Sala Mozart de la Konzerthaus, per oferir un programa amb peces de compositors catalans dels segles XX i XXI, com Lluís Maria Millet, Josep Vila i Casañas, Josep Baucells, Pau Casals i Josep Sancho-Marraco, i també interpretarà el Requiem de Gabriel Fauré, amb la soprano Marta Mathéu i el baríton Germán de la Riva com a solistes vocals, acompanyats de l’organista Mercè Sanchis.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. © Molina Visuals
El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. © Molina Visuals

Amb aquesta iniciativa històrica, el Palau de la Música Catalana materialitza la voluntat d’internacionalitzar els seus cors, tot esdevenint ambaixadors de la cultura catalana arreu.

D’altra banda, i seguint aquesta línia de l’excel·lència, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música iniciarà la temporada 2013-14 més d’hora que mai. Ho farà amb el ja anunciat concert previst per al dilluns 1 de juliol, al Palau, en què per primer cop actuarà l’Orquestra Filharmònica de Berlín –sota la direcció del seu titular, Simon Rattle– junt amb l’Orfeó Català amb un programa que inclou el Requiem de Fauré i la Simfonia núm. 2 de Schumann. Una fita històrica que recorda la vinculació de la Berliner Philharmoniker amb el Palau de la Música des que el 1908 –tot just acabada d’inaugurar la sala modernista– va oferir-hi una sèrie de concerts simfònics sota la direcció del llavors titular Richard Strauss –de qui el 2014 es commemora el 150è aniversari del naixement–, el qual va aprofitar per presentar alguns dels seus poemes simfònics.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter