Subscriu-te
,

Onzè San Miguel Mas i Mas Festival a Barcelona

El 31 d’agost, al Palau de la Música, Joan Chamorro i Andrea Motis oferiran una sessió amb un bon nombre d’amics
El 31 d’agost, al Palau de la Música, Joan Chamorro i Andrea Motis oferiran una sessió amb un bon nombre d’amics

Prop de 400 concerts omplen de música Barcelona al llarg del mes d’agost amb l’11a edició del San Miguel Mas i Mas Festival . La clàssica, el jazz, el flamenc, el funk, el blues, la cançó, el techno… són alguns dels estils que es podran sentir en la cita estiuenca més intensa que es convoca a la Ciutat Comtal.

Són 395 actuacions, 125 espectacles diferents, 572 artistes i 8 espais d’actuació, amb un audiència de 40.000 espectadors (xifra del tancament de l’edició 2012), tot plegat amb  un pressupost de 420.000 euros, xifres d’un festival que s’ha anat consolidant any rere any amb l’increment d’estils, sales i formats, i amb una participació artística altament elevada de músics catalans. Un conjunt de característiques que fan d’aquest festival una proposta atractiva per al públic estranger de vacances, però també per al públic local que resta a la capital catalana durant el mes d’agost.

El concert inaugural tindrà lloc el 26 de juliol al Palau de la Música Catalana amb el concert de les cantants de pop-soul Imany i Sara Pi, aquesta última com a telonera de la cantant francesa originària de les Illes Comores, que farà el seu debut al Palau de la Música amb el seu primer disc, Burning.

El quartet vocal The Minstrels actuaran el 16 d’agost al MUHBA
El quartet vocal The Minstrels actuaran el 16 d’agost al MUHBA

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) oferirà novament el seu cicle de 30 Minuts al Museu, enguany amb el tema “Música, Noucentisme, Barcelona”, en què s’oferirà un homenatge a la centenària Associació Música da Camera, en el centenari de la seva fundació i precedent de la programació de música de cambra a Barcelona. Per rememorar aquesta època s’han programat un seguit de conferències que versaran sobre diversos fets i actors que van constituir la dita associació, com Ricard Viñes, l’estrena del Pierrot lunaire de Schönberg, Conxita Badia, Manuel de Falla i Manuel Clausells, etc. El concert inaugural del cicle l’oferirà a la plaça del Rei la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció de Salvador Brotons el dimecres 31 de juliol. En el programa, obres de Wagner, Strauss, Britten, Morera i Serra, tot evocant els concerts que aquesta mateixa formació acostumava a oferir en aquest espai a principis de segle XX. Entre els artistes que actuaran als 30 Minuts al MUHBA –els concerts tenen lloc a l’avantcambra del Saló del Tinell–, es poden indicar les veus de Beatriz Jiménez, M. Teresa Garrigosa, Marta Fiol, Júlia Farrés, Uma Ysamat, Oriol Rosés, els pianistes Alfredo Armero, Vesko Stambolov, Maria Ivànovitx, Akiko Nomoto, Daniel Ligorio, Marc Heredia, la violoncel·lista Svetlana Tovstukha, el guitarrista Jaume Torrent, el flautista Christian Farroni i els grups de cambra Schönberg Sextet, l’Ensemble Concertanti Barcelona, Duochromia, The Minstrels, Duo Granados, Aure Soave i l’Ensemble XXI de l’Orquestra de Cambra del Penedès. Aquesta última formació, sota la direcció de Marius McGuinness, oferirà el Pierrot lunaire de Schönberg amb la veu de Marta Valero com a clausura del cicle el dia 1 de setembre.

Alba Carmona i Marta Robles actuaran al 30 Minuts de Música al Palau els dies 28 i 29 d’agost. © Lluna Juve
Alba Carmona i Marta Robles actuaran al 30 Minuts de Música al Palau els dies 28 i 29 d’agost. © Lluna Juve

La Sala d’Assaig de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana acollirà els 30 Minuts de Música al Palau, amb una oferta que inclou jazz, tango, flamenc i fusió d’estils, amb propostes interessants com la d’Alba Carmona (Las Migas) i Marta Robles titulada “Alusiones al mar”, el Tango & Folklore de la violinista Olvido Lanza i el guitarrista César Angeleri, el recital pianístic del jazzista Ignasi Terraza o la veu de Mayte Caparrós amb tangos i zamba argentins.

El concert de cloenda del Festival tindrà lloc novament al Palau de la Música Catalana amb l’actuació d’Andrea Motis i Joan Chamorro & Friends el dissabte 31 d’agost, a les 21 h. El Festival acull altres propostes a la Sala Apolo –que s’afegeix enguany al Festival–, el Jamboree Jazz Club, la sala Tarantos, el Moog i L’Auditori. Aquest darrer acull el dimecres 11 de setembre el Concert de la Diada amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orfeó Català, el pianista Albert Guinovart i la direcció de Xavier Puig, amb un programa que inclou obres de Ricard Lamote de Grignon, Manuel Oltra i Nova Catalònia de Joan Manén.

Les entrades, que oscil·len entre els 7 i els 39 euros, ja es poden adquirir al web de la Fundació Mas i Mas: www.masimas.com/festival, taquilles de les sales corresponents dels concerts o bé als seus webs.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter