Subscriu-te

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau presenten els seus cicles al Palau de la Música, amb homenatges i col·laboracions internacionals de prestigi

El director de l'Orfeó Català, Josep Vila i Casañas, els directors dels cors de l'Escola Coral i el director del Cor de Cambra de Granollers, Josep Vila Jover, a la presentació dels cicles corals del Palau de la Música Catalana

El Palau dela Música Catalana presenta les noves edicions del Cicle Coral Orfeó Català i del Cicle Cor de Cambra del Palau dela Música Catalana.La creació del Cicle Coral Orfeó Català representa el retorn a la vocació fundacional del Palau: la voluntat de perfeccionar i difondre la música coral. La nova proposta inclou deu concerts amb els cors propis de la casa (Orfeó Català, Cor Jove, Cor de Noies i Cor Infantil) i cinc cors convidats de reconegut prestigi nacional i internacional: el Cor de Cambra de Granollers, el cor Lieder Càmera,la Sociedad Coralde Bilbao, a més del Chorus Musicus Köln i el Nederlands Kamerkoor.  

La inauguració del cicle anirà a càrrec de l’Orfeó Català acompanyat de tots els cors del Palau dela Música Catalana, que oferiran el tradicional Concert de Sant Esteve –el dia 26 de desembre– com a concert extraordinari d’obertura i que inclourà dues estrenes, de Xavier Pagès i Marc Timón.

L’Orfeó Català oferirà dos concerts en el marc del cicle que porta el seu nom. Un, amb obres de Mendelssohn, Bruckner i Rheinberger, en el qual col·laboraran novament amb el prestigiós director Martin Schmidt, després de l’engrescadora i constructiva experiència de la temporada anterior, i un altre sota la direcció del titular, Josep Vila i Casañas, i juntament amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, en el qual interpretaran el Requiem en Re menor de Bruckner i el Te Deum d’Utrecht de Händel. Pel que fa als cors de l’Escola Coral, oferiran concert en solitari el Cor Infantil –amb un programa amb músiques del món–, el Cor de Noies –amb obres de Schubert, Schumann, Brahms i Jenner– i el Cor Jove, que interpretarà La fugida a Egipte de Berlioz i el Requiem de Mozart, amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i un conjunt de solistes integrat per Ana Puche, Elisenda Arquimbau, David Alegret i Pau Bordas.

El Cor de Cambra de Granollers, formació recent que dirigeix Josep Vila Jover, oferirà un concert titulat “Univers Montsalvatge” en què, en el marc de la commemoració del centenari del naixement del compositor gironí, interpretarà obres de Toldrà, Turull, Montsalvatge i Brotons. Com a homenatge a Manuel Oltra, que el 2012 fa 90 anys, el cor Lieder Càmera, sota la direcció de Xavier Pastrana, interpretarà un programa format per obres de Serra, Lamote de Grignon i el mateix Oltra.

L’aportació internacional del cicle la posen la Sociedad Coralde Bilbao, una de les corals més antigues de l’Estat espanyol, fundada el 1886, que juntament amb el Chorus Musicus Köln i Das Neue Orchester, sota la direcció d’Andreas Spering, oferiran el Rèquiem alemany de Brahms, obra que el cor espanyol estrenà a l’Estat, precisament, al Palau de la Música. La perla que clou el cicle la posa el Nederlands Kamerkoor , un dels cors més prestigiosos del món, que oferirà un programa de cant gregorià, cant ortodox rus, motets i madrigals de Gesualdo i cançons populars russes i obres corals sacres d’Stravinsky.

Per la seva banda, el Cor de Cambra del Palau de la Música afronta la vuitena edició del seu propi cicle, amb Europa i alguns dels seus referents culturals com a eix temàtic. El Cor serà dirigit pel director titular, Josep Vila i Casañas. El cicle s’iniciarà amb un concert dedicat a “Europa pels camins de la natura”, amb obres de Dvořák i Debussy, entre d’altres, i a “L’Europa dels pobles”, amb cançons populars catalanes, franceses, lituanes i eslovaques. A més, el cicle inclou el concert “Europa pels camins del culte”, que comptarà amb Mireia Barrera com a directora convidada, i “Europa pels camins dels poetes”, amb obres vinculades amb la poesia de Rilke i l’obra La tempesta de Shakespeare. Clourà el cicle el concert “Música sacra ala Salzburg i Viena del classicisme”, que oferiran conjuntament el Cor de Cambra del Palau dela Música i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter