Subscriu-te

Temporada clàssica de concerts a L’Atlàntida de Vic amb Caballé, Pires i Savall

Maria João Pires i Antonio Meneses oferiran a Vic l’únic concert a Catalunya de la seva gira conjunta

L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, inicia el proper octubre la segona edició de Grans Concerts 2012-13/Festival Internacional de Música de Vic amb la voluntat de consolidar-lo com una referència musical del país i cita indispensable per als amants de la música de primer nivell. Hi intervindran primeres figures del panorama musical internacional i nacional, com Maria João Pires, Jordi Savall i Montserrat Caballé, entre d’altres.

El concert inaugural serà el dia 5 d’octubre (20.30 h) amb una vetllada operística de les sopranos Montserrat Caballé i Montserrat Martí. Mare i filla, acompanyades al piano per Manuel Brugueras, oferiran un recital amb àries i duets de Rossini, Donizetti, Gounod, Puccini, Bizet i Toldrà, entre d’altres. Continuarà la temporada amb una proposta operística de l’Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu el dia 1 de desembre (18 h). Les formacions del Liceu, sota la batuta de Josep Pons, interpretaran cors i fragments d’òpera de Verdi, Bizet, Rossini i Puccini.

La pianista portuguesa Maria João Pires i el violoncel·lista brasiler Antonio Meneses formen duo per oferir la Sonata Arpeggione de Schubert, Tres intermezzi de Brahms, les Cançons sense paraules per a violoncel i piano de Mendelssohn i la Sonata per a violoncel i piano núm. 1 de Brahms. Serà el 15 de desembre, a les 20.30 h. Aquest concert serà l’únic que oferiran a Catalunya de la gira que realitzaran a final d’any.

Acabarà l’any 2012 el concert del grup nord-americà de gospel The Jackson Singer, liderat per Fitzroy Burroughs, el 22 de desembre (20.30 h). El grup és format per Brian Barns, Gina Dunn, Denise Holmes, Carolyne Pirulli, Nina Nyembwe i Brad Summers, acompanyats del grup instrumental format per Leon Johnson al piano, Ramani Krishna al baix i Fulgencio Medina a la bateria. Ja al 2013, continuarà el cicle l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (ONCA) amb Gerard Claret com a violí solista i director. La formació andorrana actuarà el 17 de febrer (18 h) i oferirà diversos Concerts per a violí i orquestra de Bach i Les quatre estacions d’Antonio Vivaldi. Seguirà la temporada l’apartat dedicat a joves intèrprets: el 8 de març (20.30 h), amb la presència del Quartet Gerhard que és format per Judit Bardolet (violí), Lluís Castán (violí), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel). La jove formació oferirà obres de Bach, Ravel i Schumann.

Jordi Savall, en formació de trio, clourà la temporada clàssica de L’Atlàntida de Vic

Finalment, clourà el cicle el violagambista Jordi Savall, que en formació de trio amb Ferran Savall, veu i tiorba, i David Mayoral, percussions, oferirà el programa “Músiques del temps i de l’instant”. El concert serà el dia 21 d’abril a les 18 h. Per a més informació, es pot consultar el web www.gransconcertsvic.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter