Subscriu-te

L’Orquestra Camera Musicae fa temporada al Petit Palau

L’Orquestra Camera Musicae

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) presenta una temporada de quatre concerts al Petit Palau, el primer dels quals serà el dimarts 27 de novembre (21 h) i que amb el títol “Recondita armonia” oferirà les obres Dues melodies elegíaques d’Edvard Grieg, Petita suite per a cordes de Carl Nielsen, juntament amb Recondita armonia –amb la intervenció del pianista Daniel Ligorio– i Tres postals il·luminades de Xavier Montsalvatge, sota la direcció del titular de la formació, Tomàs Grau.

Els quatre concerts –del total dels vuit nous programes que configuren la temporada 2012-13 de la formació– compaginen obres més clàssiques amb d’altres més innovadores, que inclouen dues estrenes absolutes, encàrrecs propis de l’OCM en aquesta ocasió a Josep Ferré i Xavier Pagès.

El segon concert, titulat “Els metalls de l’Orquestra Camera Musicae”, serà el 25 de gener de 2013, sota la direcció de José R. Pascual-Vilaplana –principal director convidat de l’OCM–, i permetrà escoltar l’estrena d’OCM-talls de Josep Ferré; el programa  es completarà amb obres dels autors del segle XX Paul Dukas, Benjamin Britten, Aaron Copland, Henri Tomasi, Roque Baños i Johan de Meij.

El 26 d’abril tindrà lloc el tercer concert, “Vivaldi òpera”, íntegrament dedicat a obres i fragments d’Antonio Vivaldi, amb la mezzosoprano Marta Infante i Eduardo García com a concertino director. Finalment, el darrer concert, el 17 de maig, serà dirigit per Xavier Pagès, que estrenarà la seva obra encàrrec de l’OCM  ‘Cinq mélodies’ de Gabriel Fauré, amb la soprano Elena Copons com a solista. Completarà el programa la Simfonia núm. 4 de Gustav Mahler.

Una temporada amb vuit nous programes

L’OCM haurà rodat el programa “Recondita armonia”, abans de recalar al Petit Palau, el proper 22 de novembre al Teatre Principal de Valls (21 h) –inauguració de temporada i de producció–, el 23 al Teatre Metropol de Tarragona (21 h) i el 24 a l’església de Constantí (21.30 h).

D’altra banda, aquest dissabte, 16 de novembre, la formació participarà en el concert commemoratiu del 130è aniversari de l’obertura del Teatre Fortuny de Reus interpretant l’òpera Faust de Charles Gounod en versió de concert.

En total, vuit nous programes integren la temporada de l’OCM. Els quatre ja comentats del Petit Palau, i quatre més, que són: “Els colors de l’orquestra”, dirigit per Tomàs Grau i amb obres Txaikovski, Dvořák, Borodín i Ravel; “L’OCM convida Claudi Arimany” –el flautista s’estrena aquesta temporada com a artista resident de la formació–, dirigit per Tomàs Grau –i amb el flautista Eduard Sánchez, també com a solista–, amb obres de Mahler, Mozart i Doppler; “Stabat Mater”, amb les formacions corals Camerata Coral Sant Cugat i Cor de Cambra Camera Musicae, la mezzosoprano Tànit Bono i la vocalista Laia Rius, dirigits per T. Grau, que interpretaran l’Stabat Mater de Karl Jenkins, i per últim, “Chano Domínguez revisited: el Chano orquestral”, amb l’estrena absoluta de diversos temes de fusió de flamenc i clàssica de Chano Domínguez, que seurà al piano –hi haurà la col·laboració del contrabaixista Horacio Fumero i del bateria David Xirgu–, sota la direcció de Tomàs Grau.

Claudi Arimany

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona va ser fundada l’any 2006 en el marc de la companyia d’òpera que porta el mateix nom, per participar en les representacions operístiques. A partir l’any 2007, l’OCM col·labora en dos projectes simfonicocorals i el setembre del 2007 es presentà al públic en solitari. A més, des del desembre del 2009 l’OCM és l’orquestra resident de l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Després de treballar durant dos anys per produccions, l’OCM organitza la seva pròpia temporada estable de concerts des del curs 2008-09, tot intentant compaginar el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i nous compositors. Des dels seus inicis Tomàs Grau n’és el director musical i artístic, i des de la 2011-12 José Rafael Pascual-Vilaplana n’és el principal director convidat. El pianista i compositor Albert Guinovart, amb qui l’OCM està preparant l’enregistrament de la seva òpera Alba eterna, va ser l’artista resident de la formació des de la temporada de concerts 2008-09 fins la 2011-12. A partir d’aquesta temporada 2012-13, el nou artista resident és el flautista Claudi Arimany. Més informació: www.orquestracameramusicae.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter