Subscriu-te

L’orquestra Camerata XXI celebra el 25è aniversari amb dos concerts especials

Imatge d’un concert de Camerata XXI a Tòquio durant la seva segona gira al Japó, l’any 2013
Imatge d’un concert de Camerata XXI a Tòquio durant la seva segona gira al Japó, l’any 2013

Després de més de 150 produccions, l’orquestra simfònica Camerata XXI celebra els 25 anys de la seva creació amb dos concerts especials, els dies 8 i 9 d’octubre, a la plaça de la Llibertat i al Teatre Bartrina de Reus, respectivament. El primer (18.30 h) serà el concert participatiu Els pirates del cel del tarragoní Jaume Fraga, una obra encàrrec per a les Colònies Musicals 2016 pensada per ser interpretada per infants de 7 a 13 anys. El concert participatiu és obert a tots aquells alumnes, professors i monitors que han participat, en algun moment o altre, a les Colònies Musicals, a la Jove Orquestra o al Conjunt Instrumental Simfònic, així com pares i mares d’alumnes, coneguts, amics i músics de l’orquestra que vulguin participar en una trobada musical diferent i molt participativa. Caldrà inscriure-s’hi abans del 30 de setembre enviant un correu electrònic a secretaria@camerata-xxi.org o bé trucant al 977 34 20 05 (de 10 a 14 h). No més tard del dia 2 d’octubre es publicaran les partitures al web www.camerata-xxi.org.

En el segon concert (18 h) s’oferirà una de les obres més conegudes del repertori de cambra, Les quatre estacions d’Antonio Vivaldi, amb el violinista Marc Oliu com a solista convidat.

L’any 1991 un grup de joves músics i professors es van posar d’acord perquè els estudiants de música poguessin integrar-se en el context d’una orquestra. A més de voler fer bona música, defensaven tenir un projecte pedagògic clar i sòlid. La coherència en un projecte transparent, amb uns objectius per aconseguir, amb una sòlida dinàmica de fets, i l’entusiasme i el sacrifici que requereixen aquestes accions, els va portar a ser un punt de referència en el món musical català, sobretot en el camp de la formació a les terres de Tarragona. L’orquestra simfònica Camerata XXI té la seu a la ciutat de Reus i desenvolupa una activitat artística i docent principalment a les comarques de Tarragona. Tobias Gossmann és el director musical i batuta titular de Camerata XXI des de l’any 2003.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter