Subscriu-te
,

Oberta la convocatòria per al Festival Mixtur 2017

Imatge del Festival Mixtur 2016. © Marcos Reyes
Imatge del Festival Mixtur 2016. © Marcos Reyes

El Festival Mixtur, en col·laboració amb Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, obre una nova convocatòria amb la voluntat de difondre projectes artístics i musicals en el marc del Festival Mixtur, corresponent a les edicions del 2017 i el 2018 (excepte la categoria 1A, en què la convocatòria serà anual). La data límit per enviar les propostes és el 20 d’octubre de 2016 (a les 23.59 h) per a totes les categories. Per fer arribar la proposta caldrà emplenar el formulari en línia en aquest enllaç. El Festival Mixtur 2017 se celebrarà del 30 de març al 9 d’abril a Barcelona.

La convocatòria Mixtur 2017 consta de tres categories. Categoria 1: selecció d’obres, amb quatre modalitats. Modalitat 1A: obres instrumentals o mixtes (amb vídeo o sense); Modalitat 1B: obres electroacústiques; Modalitat 1C: obres audiovisuals (àudio+vídeo), i Modalitat 1D: instal·lació sonora. Categoria 2: encàrrec, amb tres modalitats. Modalitat 2A: obres instrumentals o mixtes; Modalitat 2B: obres electroacústiques, i Modalitat 2C: obres audiovisuals (àudio+vídeo). Categoria 3: solistes i grups instrumentals o interdisciplinaris, amb tres modalitats. Modalitat 3A: solistes o grups especialitzats en la interpretació de música contemporània; Modalitat 3B: solistes o grups especialitzats en la improvisació lliure; i Modalitat 3C: solistes o grups multidisciplinaris. El resultat de la selecció es publicarà en la pàgina web del Festival el 20 de novembre de 2016.

També és oberta la convocatòria per inscriure’s al Taller de Composició i Experimentació Sonora, que celebrarà la quarta edició, i que proposa oferir, tant a estudiants de composició de nivell mitjà i superior com a compositors en general, la possibilitat de treballar durant els dies del Festival amb un compositor de prestigi, així com amb un grup instrumental professional. És prevista la participació de professors i ensembles de renom, com Richard Barrett, Christophe Havel, Wolfgang Heiniger, Fabián Panisello, Hèctor Parra i Rodrigo Sigal, i els grups Drumming GP, Kommas Ensemble, Quartetto Maurice, Plural Ensemble i Proxima Centauri. La data límit per realitzar la inscripció també és el 20 d’octubre de 2016.

D’altra banda, a partir del dia 2 d’octubre es publicaran les convocatòries per inscriure’s als tallers d’Improvisació, de Direcció i d’Interpretació; aquest últim és novetat del Festival Mixtur 2017.

Mixtur és un col·lectiu que va néixer a Barcelona fa cinc anys amb la finalitat d’impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l’art sonor dels segles XX i XXI, sempre en relació amb la recerca, tant sobre el so en si mateix com interactuant amb les altres disciplines artístiques. Els seus objectius principals prenen forma en el Festival Mixtur, que se celebra a Barcelona i que consisteix a apropar la nova música al públic, descobrir noves tendències artístiques, fomentar l’educació i promoure les obres de nova creació.

El Festival Mixtur és obert a tots aquells artistes que incorporin una recerca sonora en el seu treball, ja siguin músics de formació o artistes multidisciplinaris. La manera de fer que palesa aquesta obertura és dedicant una part important de la programació al resultat d’una convocatòria que es fa cada any a nivell internacional. Tot això permet descobrir creadors de tot arreu, encara que no hagin tingut cap difusió al nostre entorn proper, i d’oferir-los la possibilitat de participar al Festival.

Més informació a: www.mixturbcn.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter