Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae i Tomàs Grau enceten temporada amb la ‘Novena’ de Beethoven

El director català inaugura la quinzena temporada de l’OCM, de la qual és titular, amb un homenatge personal al compositor de Bonn que culminarà la integral de les seves Simfonies que l’orquestra va iniciar fa poques temporades.

El Teatre Kursaal de Manresa i el Palau de la Música –on l’Orquestra Simfònica Camera Musicae ja fa deu anys que té temporada estable– seran els escenaris on es podrà escoltar, els propers dies 20 i 21, respectivament, la Novena Simfonia de Beethoven, obra única que integra el programa de la primera producció de l’orquestra aquesta nova temporada i amb el qual la formació també celebra el seu quinzè aniversari.

Actuaran al costat de l’OCM, per a la interpretació d’aquesta Simfonia, un quartet solista format per la soprano Martha Mathéu i la mezzo Tànit Bono –totes dues tarragonines, com l’orquestra–, el tenor Marc Sala i el baríton Josep-Ramon Olivé, mentre que la part coral l’assumirà l’Orfeó Català.

L’obra cimera de Beethoven –que, segons Grau, “ara és més pertinent que mai”– serà el tret de sortida d’una temporada que té per lema “Tocant l’excel·lència” i que s’ha de dur a terme, si les circumstàncies ho permeten, fins al 23 de maig de 2021. La programació consta de nou concerts –amb dos d’extraordinaris– i compta amb la participació dels solistes convidats Maria João Pires, Ivo Pogorelich, Mischa Maisky i Midori, i els directors Andrea Marcon, Virginia Martínez i Salvador Mas. Si les condicions no fessin possible la celebració d’algun concert, ja fos per les regulacions sobre l’assistència de públic o sobre la feina dels músics, la formació els ajornarà abans que cancel·lar-los. En aquest cas, les entrades adquirides per a les dates previstes seguirien sent vàlides, però també amb l’opció del reemborsament dels diners.

Casualment, a Barcelona la Novena Simfonia sonarà per tercer dia gairebé consecutiu després que Gustavo Dudamel l’hagi dirigida al mateix Palau de la Música aquest divendres i Josep Pons, al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Liceu, en dugui el quart moviment a Montserrat el dia 20.

Imatge destacada: Tomàs Grau. (c) Michal Novak.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter