Subscriu-te

S’estrena el Ballet Contemporani de Catalunya, amb seu a Terrassa

El Ballet Contemporani de Catalunya (BCC), creat recentment i amb seu a la ciutat de Terrassa, presentarà a l’octubre el seu primer programa, MU-Dansa, a quatre ciutats que integren la gira d’estrena: Reus (dia 2, Teatre Fortuny), Arenys de Mar (dia 11, Teatre Principal), Barcelona (dia 18, Teatre Lluïsos d’Horta) i Terrassa (dies 23 i 24, Sala Crespi). Elizabeth Cohen, ballarina, coreògrafa i productora americana amb més de deu anys d’experiència als escenaris internacionals, és la directora artística de la companyia, mentre que el coreògraf Miquel G. Font, director artístic d’Habemus Corpus, forma part de l’equip emprenedor en qualitat de coreògraf convidat i assessor artístic a més d’assumir la direcció artística de la primera producció del Ballet Contemporani de Catalunya.

La coreografia MU-dansa, protagonitzada per cinc ballarins i música en directe –amb el Quartet Ad Libitum– incorpora un doble sentit: donar nom a una gira d’àmbit molt més extens i que inclou un primer concepte itinerant, Xoc Anti-Tempo, al qual han de seguir d’altres que atorgaran protagonisme a la ciutat on tingui lloc l’estrena, i proposar a la ciutat en qüestió una col·laboració orientada a donar una visibilitat destacada a alguns dels seus espais culturals. D’aquesta manera, el BCC es vol posar a disposició per assolir aquesta unificació en la defensa de l’art en general i dels espais culturals col·laborant amb entitats i persones de la localitat que estiguin en sintonia amb aquest objectiu. La crisi sanitària sense precedents provocada per la COVID-19 va ajornar l’estrena de MU-dansa, inicialment prevista per al mes de maig passat.

Podeu veure aquí el vídeo de promoció de la coreografia

El projecte del BCC, basat en el respecte als orígens i l’essència de la dansa, va sorgir el novembre del 2019 a iniciativa d’un equip reduït però experimentat, el qual s’ha unit precisament amb una idea molt clara: fer que la dansa de qualitat i d’avantguarda sigui un art a l’abast de tots els públics. I amb una idea actual i moderna com és la de promoure la dansa en sentit ampli, tot aprofundint en totes les seves vessants, estils i capacitats de comunicar i expressar a través del cos i la música. El seu afany és promoure la creació a casa nostra defugint els personalismes i oferint noves oportunitats que apostin per una extensa diversitat de propostes coreogràfiques. També vol dignificar la figura del ballarí, la seva integritat i independència apostant per una línia econòmica sòlida procedent tant de l’àmbit públic com privat.

Un dels principals objectius del BCC també és integrar-se dins el teixit cultural de Terrassa, on vol instaurar la seu estable i rebre el suport institucional suficient per esdevenir un art visual assequible per al gran públic. En aquest sentit, la companyia va iniciar el 3 d’agost passat col·laboracions en format de residències a tres espais de la ciutat vallesana.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter