Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae presenta la desena temporada al Palau de la Música

Amb el lema “Interpretant el moment”, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae(OCM), que té la seu a Tarragona i amb quinze anys d’història, ha presentat la seva temporada al Palau de la Música Catalana per al curs 2021-22, que inclou deu concerts amb convidats internacionals i del país, tots de gran nivell, com Paul Lewis, Paul Agnew, Javier Perianes, Mischa Maisky, Alexei Volodin, Patricia Kopatchinskaja i Rinaldo Alessandrini. Una temporada fidel als seus principis de recerca de l’excel·lència i de voluntat d’oferir als abonats i públic en general les millors experiències musicals. Aquesta serà la seva desena temporada a la sala modernista.

Paul Lewis

Començarà el 10 i 11 d’octubre amb la integral dels cinc Concerts per a piano i orquestra de Beethoven que interpretarà el pianista anglès Paul Lewis en dos dies consecutius, sota la batuta de Tomàs Grau, titular de l’OCM. Aquesta integral estava prevista per al mes de maig del 2020, però es va anul·lar a causa de la pandèmia de la COVID-19. El piano també serà protagonista en dos concerts més, dirigits igualment per Tomàs Grau, l’un amb l’andalús Javier Perianes, que tocarà el Concert per a piano i orquestra núm. 21, KV 467 de Mozart, i l’altre amb el rus Alexei Volodin, que interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83 de Brahms. El primer concert (6 de febrer) també inclou l’Obertura italiana, D. 591 de Schubert i la Simfonia núm. 4, op. 90, “Italiana” de Mendelssohn, mentre que el segon (15 de març) inclou la Simfonia núm. 5 de Txaikovski.

Patricia Kopatchinskaja

El violí també hi tindrà el seu espai amb la violinista russa Alexandra Soumm, que serà la solista per al Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 26 de Bruch, sota la direcció de Pablo González; el programa també oferirà la Simfonia núm. 2, op. 73 de Brahms (8 de novembre). Per la seva banda, la violinista moldava Patricia Kopatchinskaja interpretarà el Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 77 de Xostakóvitx; dirigit per Tomàs Grau, el concert (24 d’abril) permetrà escoltar igualment la Simfonia núm. 2, op. 27 de Rakhmàninov.

Pel que fa a directors convidats, l’italià Rinaldo Alessandrini, un dels experts en música barroca més prestigiosos del món, dirigirà l’OCM en un programa amb una de les obres més emblemàtiques del gènere, Les quatre estacions de Vivaldi, amb la violinista holandesa Liza Ferschtman com a solista (16 de maig). L’anglès Paul Agnew dirigirà un concert (12 de desembre) amb fragments d’El Messies de Händel en què acompanyaran l’orquestra el Cor Francesc Valls i els solistes vocals Raquel Andueza (soprano), Marta Infante (mezzosoprano), Albert Casals (tenor) i Elías Arranz (baríton). El català Salvador Mas dirigirà (3 d’abril) un programa dedicat a Mozart amb la Simfonia núm. 36, KV 425, “Linz” i la Gran Missa en Do menor, KV 427, amb el Cor Lieder Càmera i els solistes vocals Ulrike Haller (soprano), Marta Mathéu (soprano), Joan Francesc Folqué (tenor) i Josep-Ramon Olivé (baríton).

Mischa Maisky

Finalment, la temporada inclou un concert en solitari del violoncel·lista letó Mischa Maisky, que interpretarà les Suites per a violoncel núm. 1, núm. 4 i núm. 5 de J. S. Bach.

Ja es poden renovar els abonaments, així com se’n poden adquirir de nous, a les taquilles del Palau de la Música Catalana o bé al web de l’OCM. A partir del dia 1 de juliol es podran adquirir entrades individuals.

Imatge destacada: L’OCM al Palau de la Música Catalana. © Martí E. Berenguer

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter