Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica del Vallès no tanca per vacances

L’agenda de concerts i actuacions de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) no s’atura durant els mesos d’estiu. Actuacions a quatre festivals destacats de Catalunya, d’estils i gèneres molt diferents, la inauguració del Festival Jardins Terramar de Sitges i la incursió al teatre són algunes de les seves cites més destacades. També aquest cap de setmana passat, l’Orquestra va col·laborar amb el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, a Lleida, que per primera vegada ha acollit una orquestra simfònica al concert final del certamen. La prova final va tenir lloc dissabte 30 de juny i en va resultar guanyador el pianista rus Nikolai Kuznetsov; el primer premi, dotat amb 12.000 euros, també inclou dos concerts amb l’Orquestra, l’un a l’Auditori Enric Granados i l’altre al Palau de la Música Catalana durant la propera temporada del cicle Simfònics al Palau.

La Sala Versus Glòries de Barcelona acollirà música de cambra, els dies 4 i 11 de juliol, amb el programa Immortals del cinema, un espectacle únic de bandes sonores de cinema interpretades per un quartet de cambra de l’OSV i una posada en escena molt especial. L’actor Salvador Vidal, doblador professional, veu de Richard Gere, John Travolta, Harrison Ford, Michael Douglas o Liam Neeson, entre molts d’altres, hi farà de narrador.

L’Orquestra, dirigida per Fernando Velázquez, inaugurarà el segon Festival Jardins Terramar, a Sitges, el 20 de juliol, novament amb música de cinema. Aquesta vegada serà amb les bandes sonores de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona, que s’espera que assisteixi al concert. Amb el títol d’Una nit de música i cinema, es podran sentir en aquest concert únic i organitzat en col·laboració amb el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, les músiques de films com Lo imposible, El orfanato o Un monstruo viene a verme.

Del 16 al 22 de juliol tindrà lloc a la seu de l’OSV, a Sabadell, la IX Trobada de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès (JOSV), amb James Ross i amb la participació de diversos solistes de l’Orquestra. Aquest projecte pedagògic està emmarcat en l’àrea de serveis educatius que potencia l’OSV i pretén incidir en la formació dels joves talents de casa nostra, d’entre 14 i 20 anys. La trobada es clourà amb dos concerts: el concert Gradus ad Parnassum, divendres 20 de juliol (entrada lliure) i un concert final a La Faràndula el diumenge 22 de juliol.

El guitarrista Pepe Romero

L’OSV actuarà per quart any consecutiu al Festival de Música de Torroella de Montgrí; ho farà amb el guitarrista Pepe Romero l’11 d’agost. Dirigida per Rubén Gimeno, l’Orquestra i Romero interpretaran el Concierto de Aranjuez i Fantasía para un gentilhombre de Joaquín Rodrigo. També els dies 12 i 18 d’agost, l’OSV oferirà dos concerts, a Llívia i Puigcerdà, corresponents al Festival de Música de la Cerdanya, amb dues propostes diferents dirigides a un públic molt transversal. El concert a Llívia serà dedicat al públic familiar i amant de la música de cinema amb el concert de bandes sonores De pel·lícula!, mentre que el concert a Puigcerdà serà més afí al món de la clàssica, amb obres de Txaikovski i Mendelssohn.

Finalment, el 14 d’agost s’oferirà al Festival Castell de Peralada la producció Pere i el llop amb Brodas Bros, un dels projectes més innovadors i aclamats de l’OSV. Es tracta d’un espectacle d’èxit dirigit i produït per l’OSV amb la participació de Brodas Bros, una de les formacions de referència de la cultura urbana, i produït en col·laboració amb SonarKids. A més del conte musical Pere i el llop de Prokófiev, el concert, que dirigirà Pedro Alcalde, també inclourà la Marxa en Si bemoll del mateix compositor i la suite de Ma mère l’oye de Ravel.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter