Subscriu-te

Maldà Arrels, nou cicle de patrimoni musical català

Marsupialis
Marsupialis

El proper diumenge, 10 d’abril, arrenca la primera edició de Maldà Arrels, un cicle centrat en el patrimoni musical català de tots els temps mitjançant un recorregut que il·lustra algunes de les etapes musicals emblemàtiques de la nostra cultura. Els concerts tindran lloc al teatre El Maldà (Palau Maldà de Barcelona), els diumenges 10 i 17 d’abril i 1 i 8 de maig, a les 12.30 h.

Cada concert representa una època, un estil i un gènere diferents, però units entre si pel fet d’interpretar una música representativa d’una part del patrimoni musical català. El cicle vol oferir una mirada a la música que s’ha fet al llarg de les diverses etapes i contexts històrics a Catalunya, però amb un denominador comú: pertànyer al llegat musical de molts segles de cultura catalana. Així doncs, els quatre concerts d’aquesta primera edició de Maldà Arrels proposen un viatge des de l’època medieval al ball de màscares, les havaneres o el cuplet català.

El grup Marsupialis començarà el cicle aquest diumenge, 10 d’abril, amb Carnaval Marsupial, una nova mirada als ballables del Carnaval del Liceu a mitjan segle XIX. Per ambientar-se a l’època, el concert s’acompanyarà també d’una mostra de fotografies i il·lustracions sobre el Carnaval del Liceu i es farà un taller de rigodons. El diumenge següent, 17 d’abril, Oasi al Mar –Gemma Carreras, veu, i Pol Oñate, piano i veu– oferirà Amars, cançons d’amor i mar, un espectacle inspirat en llegendes de la Costa Brava i en l’herència de la música que el mar ha portat d’una banda a l’altra de l’Atlàntic.

Locus Desperatus
Locus Desperatus

El dia 1 de maig, el grup Locus Desperatus oferirà Armez, amors damez, chevalerie, un projecte que proposa un viatge a la cort de Joan I d’Aragó per gaudir de les músiques que ressonaven als seus palaus, des de les obres religioses fins a les refinades peces de l’Ars subtilior. Finalment, el diumenge 8 de maig el grup Betzuca presentarà un concert que viatjarà fins a la Barcelona dels anys vint del segle passat i al món del cuplet en català, amb música i audiovisuals que aproparan el públic als èxits Les caramelles o Remena nena, fins a les versions picants de cuplets de l’època.

Per a més informació i venda d’entrades: http://elmalda.cat/malda-arrels/

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter