Subscriu-te

‘Malikianini, simfònic ara!’, música simfònica amb clau d’humor al Palau de la Música

© Lorenzo di Nozzi
© Lorenzo di Nozzi

La proposta, que combina la música simfònica i l’humor, també es podrà veure a Sabadell i Lleida aquest cap de setmana.

Amb el títol de Malikianini, simfònic ara!, el Palau de la Música Catalana produeix i acull un nou espectacle enfocat al públic jove i familiar per apropar la música simfònica a tothom i trencar les barreres que fan creure erròniament que la música clàssica és seriosa, en paraules del seu director general, Joan Oller. De fet, Malikianini, simfònic ara! és una proposta apta per a tots els públics, que podria fàcilment ser presentada com un espectacle per al públic més entès en una proposta més extensa.

El Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana, en col·laboració amb la companyia de teatre Yllana, i amb la participació de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el violinista armeni Ara Malikian, presenten aquest espectacle enfocat al públic familiar en dues sessions –a les 10.30 i a les 12 h– el proper diumenge, 2 de febrer, al Palau de la Música Catalana. El dissabte, 1 de febrer, a les 19 h es podrà gaudir d’un tast de l’espectacle en el programa que l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà al Palau de la Música corresponent al seu cicle Simfònics al Palau, al costat del violinista Ara Malikian; concert en què es podrà sentir un solo per a violí de J. S. Bach i la Fantasia sobre temes de ‘Carmen’ de G. Bizet de P. Sarasate, i que amb l’orquestra oferiran plegats l’obertura d’El barber de Sevilla. Aquest mateix programa s’interpreta el divendres, 31 de gener, a les 21 h, al Teatre Principal de Sabadell i el diumenge, 2 de febrer, a les 19 h, a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

© Lorenzo di Nozzi
© Lorenzo di Nozzi

La proposta combina la música simfònica i l’humor, amb l’objectiu d’apropar la música clàssica a tots els públics tot trencant els estereotips que sovint s’associen al format habitual del concert clàssic. L’espectacle fa servir un repertori ampli i variat, amb obres conegudes dels grans compositors de la música culta, des del Barroc fins al segle XXI, tot fusionant estils i gèneres diversos. La música serà la principal protagonista de l’actuació, en la qual afloren petits conflictes humans entre els músics de l’orquestra, el concertino convidat i el director.

Els espectadors assistiran a un concert poc convencional en què alguns dels protocols habituals d’un concert simfònic es trenquen, amb la voluntat d’ajudar a descobrir com s’estructura i s’organitza una orquestra simfònica. Per dur-ho a terme es disposa de la direcció musical d’Ara Malikian, que dirigirà l’orquestra com a concertino convidat des del seu faristol, i la direcció escènica de Juan Francisco Ramos (Yllana), que en el concert assumeix el paper del director de l’orquestra. Altres protagonistes són Chus Castro, percussionista, bailaor i actor, i Roberto Pacheco, trombonista i coautor d’un dels temes musicals que s’interpretaran.

Aquest espectacle és una de les novetats d’enguany del Servei Educatiu i respon al compromís perquè la música clàssica arribi al màxim nombre possible de persones, tal com estableix el Pla Estratègic de la Fundació OC-PMC. La temporada passada el Palau de la Música va presentar el seu nou Projecte Educatiu, que es caracteritza per incorporar en la programació elements com: participació, intergeneracionalitat, interdisciplinarietat artística, formació musical i interacció amb la programació pròpia i el patrimoni del Palau. Malikianini, simfònic ara! ha estat concebut i promogut des del Servei Educatiu del Palau i s’inspira en l’exitós PaGAGnini, estrenat l’any 2007 obra d’Yllana i Ara Malikian. Les sinergies entre el Palau de la Música Catalana com a promotor de l’espectacle, la col·laboració amb Ara Malikian i Yllana,  i la implicació de l’Orquestra Simfònica del Vallès, fan d’aquest espectacle una primícia mundial, tant pel seu gran impacte artístic com per la possibilitat d’exportar el projecte arreu del món, tal com ja ha succeït amb l’anterior espectacle d’Yllana i Malikian, PaGAGnini, amb més de 1.000 funcions a l’esquena per diversos continents.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter