Subscriu-te
,

Symphonic.cat, campanya de promoció de la música simfònica catalana

SumphonicCat

Recentment es va presentar la campanya Symphonic.cat del Gremi d’Editorials de Música de Catalunya (GEMC) amb la finalitat de promoure el seu repertori simfònic, principalment català, dins i fora de Catalunya. En el portal www.symphonic.cat es poden trobar referenciades més de 350 obres de música simfònica de tots els temps i de tots els estils. Directors, solistes, orquestres i programadors hi poden localitzar fàcilment l’obra que necessiten segons les seves necessitats (compositor, durada, títol, formació instrumental, plantilla, etc.) i saber quina editorial té l’obra i fins i tot sol·licitar-ne el lloguer. La iniciativa rep la col·laboració de la Fundació SGAE, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull (IRLL).

Els objectius més concrets de Symphonic.cat es basen en: centralitzar de forma ordenada tota la informació referent a música simfònica editada pel GEMC i facilitar-hi l’accés; incrementar la presència del repertori català en les programacions de les orquestres simfòniques, tant a Catalunya com a l’exterior; incentivar i facilitar entre els solistes i directors d’orquestra que programin repertori català als seus concerts, i donar a conèixer l’ampli catàleg simfònic català a orquestres, programadors, directors i solistes del nostre país. El portal ofereix àmplies facilitats tecnològiques i tasques relaciones amb les xarxes socials.

Aquest catàleg en línia també vol ser una eina perquè la música simfònica de totes les editorials del GEMC sigui present a les principals fires i fòrums nacionals i internacionals, com també un punt de trobada per a idees, motius, excuses i recomanacions per programar obres del catàleg, així com un mitjà per anunciar els concerts en què s’interpreten obres de Symphonic.cat.

El Gremi d’Editorials de Música de Catalunya (GEMC) fou constituït l’any 2004 arran de la necessitat de les empreses editorials creades amb la mateixa finalitat d’unir el seu potencial davant el mercat, el públic i l’Administració. Una de les tasques principals encomanades pels seus membres és la de facilitar les eines necessàries per contribuir a la divulgació de les empreses i, en definitiva, perquè aquestes puguin esdevenir més competitives en el mercat globalitzat de la música. El GEMC està integrat per Boileau Editorial de Música, Brotons & Mercadal Edicions Musicals, Clivis Publicacions, Dinsic Publicacions Musicals i La Mà de Guido.

L’acte de presentació va tenir lloc el 24 de gener a la seu de l’SGAE a Catalunya, en el qual van intervenir representants de les diverses institucions implicades en el projecte (Francesca Galofré, presidenta del GEMC; Albert Bardolet, director de l’Àrea de Música de l’ICEC; Agnela Domínguez, cap de Comunicació i Activitats de l’SGAE i de la Fundació SGAE a Catalunya, i Maria Lladó, coordinadora de música de l’IRLL) i va comptar amb la col·laboració especial del pianista Daniel Blanch.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter