Subscriu-te

Marisa Martins al Festival Déodat de Séverac a França

La mezzosoprano Marisa Martins. © www.marisamartins.com
La mezzosoprano Marisa Martins. © www.marisamartins.com

La mezzosoprano hispanoargentina Marisa Martins actuarà al Festival Déodat de Séverac, a França, el proper 3 d’agost, en la producció de L’Orfeo de Monteverdi a càrrec de l’Ensemble Les Cornets Noirs de Bâle i amb els solistes Virgil Hartinger, Marine Madelin, Alexander Kiechle i Thomas Kiechle, i el cor John Sheppard de Freiburg im Breisgau (Alemanya). La direcció musical serà a càrrec de Johannes Tolle i amb la direcció escènica de Mathias Shillmöller.

D’altra banda, Marisa Martins, fincada des de fa molts anys a Catalunya, participarà els dies 4 i 5 d’octubre en la Missa en Do major de Beethoven amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció d’Antoni Ros Marbà, al Teatre Principal de Sabadell i al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Al novembre, la mezzo continuarà a Barcelona preparant el paper de Dorothée de l’òpera Cendrillon de Massenet, que es podrà veure al Gran Teatre del Liceu del 20 al 30 de desembre, amb la mezzo nord-americana Joyce DiDonato en el paper principal.

Marisa Martins té un ampli repertori operístic que abasta des de Monteverdi (Ottavia, Proserpina, Minerva) a Mozart (Dorabella, Annio, Zerlina, Idamante, Tamiri) i Rossini (Zaida, Doralice, Roggiero), passant per l’òpera contemporània, àmbit en el qual ha estrenat òperes com Jo, Dalí de Xavier Benguerel, en la qual interpretava la seva esposa, Gala. Marisa Martins, a banda del Liceu, també s’ha presentat en altres teatres, com el Teatro de la Zarzuela, Teatro Real de Madrid, Teatre de la Monnaie de Brussel·les, Rossini Opera Festival de Pesaro i al Festival Mozart de la Corunya, entre d’altres. En el 250è aniversari de Mozart, debutà al Festival de Salzburg amb L’oca del cairo i Lo sposo deluso.

Especialment interessada en la relació veu-moviment, intervé habitualment en produccions que combinen música i dansa contemporània als teatres de Basilea, Lucerna, Hebbel-Theater de Berlín, Òpera de Colònia, Brooklyn Academy of Music de Nova York o al Festival de Música Antiga d’Innsbruck.

Marisa Martins s’ha especialitzat principalment en el camp del lied en la música francesa, espanyola i catalana, la qual cosa l’ha dut a estrenar diverses obres de compositors catalans com Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Enric Palomar, David Padrós, Josep M. Mestres Quadreny i Jordi Rossinyol.

En el terreny discogràfic, Martins va ser guardonada amb l’Orphée d’Or 2008 en la categoria grandes voix humaines: Henry Jacqueton per El gran burlador del segell Lauda. De la seva discografia destaquen, també, la gravació dels Monteverdi Madrigali Guerrieri ed Amorosi (Harmonia Mundi), amb René Jacobs; obres de Frederic Mompou (Warner Music) amb l’orquestra Real Filharmonía de Galícia. I amb Columna Música ha enregistrat Combat del somni de Frederic Mompou, Requiem de Xavier Benguerel (premi CD Compact 2007, en la categoria música coral); Xavier Montsalvatge. Integral de canto (vol. I) i, del mateix compositor, l’òpera El gato con botas, amb Antoni Ros Marbà i l’Orquestra del Liceu (nominada per als Premis Grammy del 2004 al millor enregistrament d’òpera).

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter