Subscriu-te

Neix la Bach Camerata de Catalunya per proposar noves maneres d’acostar-se a la música de Bach

Dos concerts de la Bach Camerata i l’Orfeó Gracienc, aquest divendres, dia 4, i dissabte, 5 de novembre, serviran de presentació d’aquesta orquestra i del seu nou projecte musical per divulgar l’obra de Bach amb formats innovadors.

Així defineix els seus objectius la formació liderada per Patrick Valls, director musical, artístic i president de la Bach Camerata, integrada per joves músics formats a l’ESMUC i en conservatoris internacionals, així com per gestors culturals.

La nova entitat es proposa apropar i divulgar entre el gran públic la música de Bach, especialment les seves Cantates, usant nous formats que facilitin al públic gaudir d’una experiència immersiva, sempre amb un compromís de gran qualitat, i connectar amb totes les dimensions de la seva obra: musical, espiritual, terapèutica i educativa.

Així, per exemple, sota l’epígraf Bach 5.0, en aquesta primera producció s’incorporarà la projecció d’un mapping i altres elements de les arts visuals del videoartista Rafael Núñez.

Els primers concerts, anomenats Bach Sessions, tindran lloc el dia 4 de novembre (21 hores) al monestir de Sant Cugat del Vallès i l’endemà, dia 5 (21 hores), a l’església de Santa Maria de Gràcia, i comptaran amb la participació del Cor de l’Orfeó Gracienc, amb el qual la Bach Camerata ha signat un conveni de col·laboració.

S’hi interpretaran les Cantates per al temps de Trinitat, números 140 –“Wachet auf! Ruft uns die Stimme”– i 56 –“Ich will den Kreuzstab gerne tragen”– i hi intervindran com a solistes la soprano Maria Pitarch, el tenor Pablo Larraz i el baix Lluís Arratia.

La Bach Camerata de Catalunya, una associació sense ànim de lucre que es defineix com un projecte innovador i revolucionari, es proposa poder actuar arreu del país, tant en auditoris com en centres educatius, casals, centres cívics i comunitaris, hospitals i altres espais.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter