Subscriu-te
,

Nova etapa en la col·laboració entre Amics del Liceu i Gran Teatre del Liceu

Instant de la roda de premsa en què es presentà el nou acord de col•laboració entre el Gran Teatre del Liceu i els Amics del Liceu. D’esquerra a dreta: Roger Guasch (director general del Liceu), Ramon Bassas (president d’Amics del Liceu) i Jaume Graell (vicepresident d’Amics del Liceu). © Antoni Bofill
Instant de la roda de premsa en què es presentà el nou acord de col•laboració entre el Gran Teatre del Liceu i els Amics del Liceu. D’esquerra a dreta: Roger Guasch (director general del Liceu), Ramon Bassas (president d’Amics del Liceu) i Jaume Graell (vicepresident d’Amics del Liceu). © Antoni Bofill

Amics del Liceu ha presentat el nou acord de col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu, tot renovant alhora la seva estructura com a associació per adaptar-se a les necessitats del Liceu actual. Prenent com a model associacions d’altres teatres i ciutats europees, Amics del Liceu, entitat privada independent del Teatre –de qui fins ara rebia una petita aportació econòmica per facilitar les seves activitats en la difusió del gènere operístic i els espectacles programats–, comença una campanya de micromecenatge que tindrà caràcter anual i que vol finançar un projecte consensuat entre els socis de l’entitat.

Enguany el projecte –que es contribuirà a finançar gràcies a les aportacions recollides– és l’activitat Liceu a la Fresca, que retransmet en viu a les diverses poblacions catalanes que s’hi acullen, en espais oberts al públic i de manera gratuïta, una de les òperes de la temporada del Gran Teatre del Liceu.

Del projecte, que té un cost total de 120.000 euros, Amics del Liceu en vol finançar una part amb la captació de fons que durà a terme, a més de revisar les quotes i oferir noves fórmules als seus 1.200 socis, i així mateix intentar captar-ne de nous, amb l’objectiu posat en els 2.400, és a dir, el doble que en té ara mateix.

Les fórmules de quota existents actualment són la bàsica d’Amic, de 80 euros, així com la bàsica d’Amic menor de 30 anys, amb un cost de 40 euros anuals. A partit d’aquí, es despleguen tres formats diferents: Amic associat (amb una aportació anual de 200 euros), Amic preferent (amb una aportació anual de 500 euros) i Amic benefactor, a partir de 800 euros i fins a 3.500 euros, xifra a partir de la qual el Gran Teatre del Liceu ja accepta mecenes.

Els Amics del Liceu van ser creats l’any 1987 amb la voluntat de difondre i donar suport a l’activitat pròpia del Gran Teatre del Liceu, i també de generar un seguit d’activitats complementàries per afavorir la divulgació –amb una voluntat pedagògica– del gènere operístic i de l’activitat artística realitzada pel Teatre de La Rambla.

Organitza conferències prèvies a les estrenes, diàlegs amb els artistes, taules rodones, projeccions, recitals, cursos, visites a altres teatres d’òpera del món, i viatges, a més de l’edició des de fa 25 anys del llibre Temporada d’òpera, una eina per aprofundir el coneixement dels títols de cada temporada liceista. I des de fa uns anys els Amics del Liceu convoquen la premsa especialitzada als Premis de la Crítica, que valoren la temporada operística a Catalunya.

En la presentació d’aquest nou acord, realitzat perquè Amics del Liceu participi també a nivell financer en el suport al Liceu, es va fer esment de la US Foundation, creada per recollir fons per al Liceu als Estats Units, que actualment està en stand by, tot esperant d’estudiar-ne la viabilitat quan la situació del Liceu sigui estable. També es va recordar que el projecte de restauració de la façana segueix el seu curs, si bé la possible instal·lació dissenyada per Frederic Amat resta pendent de ser aprovada o denegada pel Consell Consultiu per a les Arts.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter