Subscriu-te

Nova reunió de la JONC, a L’Atlàntida de Vic

JONC-stage

Entre els dies 3 i 12 de juliol tindrà lloc al teatre L’Atlàntida de Vic la 73a edició de la trobada de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que reunirà el talent jove de la clàssica a Catalunya després de la seva participació en la prova final del Concurs Internacional de Música Maria Canals acompanyant els tres finalistes i de la reunió de Setmana Santa a Barcelona amb el grup BandArt, sota la direcció de Gordan Nikolić.

En aquesta edició, els joves músics treballaran amb professors procedents d’arreu d’Europa la Novena Simfonia de Beethoven, l’“Adagio” de la Desena Simfonia de Mahler i la “Marxa dels homes armats” de La flauta màgica de Mozart. Com a culminació s’oferiran quatre concerts: a l’Auditori de Girona (9 de juliol, 21 h), L’Atlàntida de Vic (10 de juliol, 18 h), Palau de la Música Catalana (11 de juliol, 21 h) i al Pavelló de Puig-reig (12 de juliol, 21 h), sota la batuta de Pablo González –director titular de l’OBC entre el 2010 i el 2015, que col·labora per primera vegada amb la JONC–, acompanyats per la Polifònica de Puig-reig. Aquest concert a Puig-reig serà un homenatge a Ramon Noguera, director de la Polifònica traspassat recentment. Amb aquestes estades, els membres de la JONC es preparen per fer el salt a la música professional amb una preparació i experiència de primer nivell.

Com a activitats paral·leles, el 4 de juliol alumnes dels conservatoris de Catalunya participaran en el Taller d’Orquestra que s’impartirà organitzat conjuntament amb l’Associació de Conservatoris de Catalunya. El 10 de juliol, els membres de la JONC i usuaris de l’Associació Sant Tomàs d’Osona participaran en l’activitat “JONC a tocar”, que els permetrà conèixer de primera mà l’experiència de formar part d’una orquestra integrada, en col·laboració. La “JONC a tocar” és una de les activitats que forma part del projecte social de la JONC.

D’altra banda, entre els dies 25 de juny i 2 de juliol està tenint lloc, també a L’Atlàntida de Vic, la conjunció, per primera vegada, de la JONC alevins i l’EIO (Euskadiko Ikasleen Orkestra), la jove orquestra de les escoles de música del País Basc. Els 140 músics procedents de les dues joves orquestres estan treballant una de les obres simfòniques més rellevants i difícils, la Simfonia Fantàstica de Berlioz, dirigits per Juanjo Mena, un dels directors de la seva generació més reconegut del circuit internacional. La col·laboració va culminar amb un concert a L’Atlàntida de Vic el dijous 30 de juny i l’altre és avui mateix, 1 de juliol, al Teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter