Subscriu-te
,

Tres aspectes essencials de la música catalana en el cicle Música al Claustre de l’IEC

Trio Granados
Trio Granados

La música de cambra, les cançons populars i la identitat històrica protagonitzen la cinquena edició de Música al Claustre, el cicle de concerts estivals de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que comença avui dijous, 30 de juny. El cicle, que té com a objectiu recuperar la tradició musical entre les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona, comprèn dos concerts més, els dies 6 i 14 de juliol.

En el concert d’avui dijous, 30 de juny, que porta per títol “La música de cambra a inicis del segle XX”, el Trio Granados (format per Josep Colomé, violí; Enrique Bagaría, piano, i Pau Codina, violoncel) interpretarà diverses obres del compositor català Enric Granados que faran reviure la passió per la música de cambra de la societat de la primera meitat del segle XX, com ho demostra el fet que només a Barcelona convivien més de cinquanta quartets de corda.

El dimecres 6 de juliol, el duo de guitarres format per Jaume Torrent i Mauricio Díaz oferirà el programa “La cançó popular com a font d’inspiració”, en què se sentirà l’essencial de la música catalana amb dotze cançons populars harmonitzades per Miquel Llobet i Narcís Bonet.

Per últim, el dijous 14 de juliol, el concert “La identitat històrica” serà a càrrec del Quartet Lux et Umbra (format per Robert Armengol, percussió; Lluís Coll, corneta; Edwin García, tiorba, i Sara Parés, flauta de bec) i el baix baríton Pau Bordas, que interpretaran la suite Les homilies d’Organyà. Aquesta obra, per iniciativa del compositor Albert Carbonell, es va presentar a la col·legiata de Santa Maria d’Organyà el 24 d’octubre de 2015.

El cicle Música al Claustre té la col·laboració del Museu de la Música de Barcelona, que hi aporta els instruments històrics de les seves col·leccions per tal de reviure el so de l’època. Les entrades per als concerts (a les 21 h) costen 10 euros (8 euros per a socis de les societats filials) i es poden adquirir per internet o a la seu de l’IEC, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, o una hora abans del concert. Més informació en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter