Subscriu-te

Noves propostes musicals en el desè San Miguel Mas i Mas Festival

Maria del Mar Bonet i Manel Camp obren el dia 1 d’agost els concerts a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català. © Juan Miguel Morales

Un centenar d’espectacles diferents i més de 400 actuacions omplen de música Barcelona durant el mes d’agost. El desè aniversari d’aquest festival d’estiu, que ha anat ampliant progressivament la seva oferta musical, es multiplica en gèneres musicals tan diversos com el jazz, flamenc, clàssica, techno, funk, blues, cançó, músiques del món… en sales habituals com Jamboree, Tarantos o Moog, i en espais emblemàtics com el Palau de la Música Catalana i, des d’aquest mateix any, el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que posa a disposició del festival l’avantcambra del Saló del Tinell, situat al Barri Gòtic de Barcelona.

El format de les actuacions serà l’habitual en aquest festival, trenta minuts en tres sessions el mateix dia, excepte alguns concerts extraordinaris, com els que tindran lloc al Palau de la Música Catalana. Concretament, a la sala modernista es faran quatre dels concerts més significatius del festival. En primer lloc, l’inaugural, el proper 27 de juliol, amb l’actuació de la mítica banda britànica de pop, funk i soul Level 42. El dia 3 d’agost s’hi podrà sentir novament la producció, ja estrenada a Reus, del Manel Camp Trio, Llibert Fortuny i l’Orquestra Camera Musicae, Miscel·lània, amb obres íntegrament del compositor català Manel Camp. El concert de cloenda serà el 31 d’agost amb el programa “Múltiples instruments, múltiples colors” d’Andrea Motis i Joan Chamorro Quintet i Scott Robinson. El dia 11 de setembre tindrà lloc el concert extraordinari de la Diada de Catalunya –iniciativa que es va emprendre l’any passat i que té traces de convertir-se en tradició–, que enguany comptarà amb la participació de l’Orfeó Català i la soprano Marta Mathéu, junt amb l’Orquestra Simfònica de Tarragona Camerata XXI sota la direcció de Xavier Puig. En el programa, obres de Ricard Lamote de Grignon, Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, Josep Rodoreda, Joan Manén, Josep Vila i Casañas i Francesc Alió.

 

El Trio Arriaga és una de les formacions que actuaran en el MUHBA, el 31 d’agost. © M. Herrer

 La incorporació del MUHBA al circuit de concerts del festival d’estiu Mas i Mas obre una nova línia de programació que opta per la recuperació de patrimoni musical barceloní i l’impuls dels intèrprets catalans. En aquesta edició es prestarà una atenció particular a la recuperació del repertori habitual dels concerts de finals de segle XIX i principis del XX, una de les èpoques més esplendoroses de la cultura catalana. Així doncs, es podran sentir obres d’autors autòctons com Enric Granados, Joan Manén, Manuel de Falla, Isaac Albéniz, Frederic Mompou, Josep Rodoreda, Eduard Toldrà o Xavier Montsalvatge, juntament amb obres dels compositors més en voga en aquells temps: Richard Wagner, Georges Bizet, Charles Gounod, Jules Massenet, Johannes Brahms, César Franck, Maurice Ravel, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Richard Strauss, etc. Tots els programes són a càrrec de joves intèrprets catalans, que així tenen l’oportunitat de rodar-se en el circuit de concerts a la seva terra.

La Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, situada sota l’escenari del Palau de la Música, també acollirà concerts de petit format amb un perfil més jazzístic. Obriran el cicle Maria del Mar Bonet i Manel Camp el dia 1 d’agost i en el transcurs del mes s’hi sentiran propostes com les del projecte “Amor brujo” amb Katia Moro (ball), Alí Arango (guitarra), Mar Bezana (castanyoles) i Daniel Ligorio (piano), Llibert Fortuny o Roger Mas.

Més informació sobre dates i preus, al lloc web: www.masimas.com/festival2012

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter