Subscriu-te

Montse Faura serà la nova directora del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

Montse Faura. © Oriol Nin

El Festival de Músiques de Torroella de Montgrí tindrà des del proper mes d’octubre una nova directora. D’acord amb la decisió presa per la junta de govern de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí en la seva darrera reunió, Montse Faura assumirà la direcció del Festival, a més de la gestió de l’Escola Municipal de Música de Torroella. Amb vint anys d’experiència en el món educatiu, cultural i artístic, la seva carrera ha estat centrada en la formació artística del país i el paper dels centres artístics com a eina de transformació cultural, social i econòmica, sempre amb un ferm compromís social en el camp de la creació com a centre d’interès de les seves tasques.

Faura va participar en la creació de l’Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol l’any 1993, amés d’estar implicada en l’Aula de Música Tradicional i Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura. Sobre el seu nou càrrec, Faura apunta que “és un repte assumir la direcció del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí quan està a punt de començar una nova etapa amb l’obertura de l’Espai Ter, que ha de ser un instrument per aportar novetats importants per a la música i la cultura al conjunt de la Costa Brava i l’espai que l’emmarca, l’Empordà”.

A més, entre les seves prioritats, Faura destaca la d’“apropar la música clàssica a la societat, incloent-hi la creació musical actual, perquè el que avui definim com a música clàssica també va ser música contemporània al seu dia”.  Des de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) i la Unión de Escuelas de Música y Danza (UEMyD) ha tingut l’oportunitat d’aprofundir el seu compromís amb la pedagogia i el paper de la cultura i l’art en la societat. Entre els seus objectius també ha volgut destacar la importància de “potenciar els artistes d’aquí, i especialment els músics catalans que ja estant tenint reconeixement a fora; afrontar la crisi amb nous mecanismes, com les coproduccions amb altres festivals nacionals i internacionals, i donar tot el suport necessari a l’Acadèmia 1750, orquestra del Festival, especialitzada en la interpretació amb instruments originals i formada per músics catalans”.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter