Subscriu-te

Oberta la inscripció a l’11è Concurs de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués

Guennadi Rozhdestvenski presidirà el jurat d’aquest edició del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués
Guennadi Rozhdestvenski presidirà el jurat d’aquest edició del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués

L’edició número 11 del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués s’esdevindrà del 14 al 19 de desembre de 2013 a Girona i tindrà novament com a jurat el prestigiós director rus Guennadi Rozhdestvenski.

El Concurs, nascut el 1992 i organitzat per l’Orquestra de Cadaqués amb caràcter biennal, té l’objectiu de descobrir i promoure els directors joves, tot oferint al guanyador la possibilitat de dirigir, al llarg de tres temporades, 24 orquestres simfòniques, entre les quals les principals espanyoles i algunes d’europees, com la Wiener Kammerorchester, la BBC Philharmonic Manchester i la Royal Liverpool Philharmonic.

El jurat de l’onzena edició que tindrà lloc a la darreria de 2013, estarà format pel prestigiós director rus Guennadi Rozhdestvenski (president), Lutz Köhler (director d’orquestra), Jaime Martín (director titular de la Gäyle Symfoniorkester, Suècia, i director titular de l’Orquestra de Cadaqués), François Bou (gerent de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), Cristina Rocca (directora artística de l’Orchestre National de France), Louwrens Langevoort (director artístic i executiu de la sala de concerts Köhlner Philharmonie), Joji Hattori (director d’orquestra) i els membres de l’Orquestra de Cadaqués.

El Concurs combina la programació d’obres cèlebres de la música orquestral amb obres menys conegudes del repertori espanyol, inèdites o històriques, que havien estat oblidades des de la seva època. Així mateix, en cada edició s’encarrega una obra nova a un compositor espanyol per ser estrenada en la final del certamen. Els compositors seleccionats fins ara han estat: Ramon Lazkano, Jesús Torres, Jesús Rueda, Xavier Montsalvatge, Cristóbal Halffter, Luis de Pablo, Joan Guinjoan, Lleonard Balada, David del Puerto i José María Sánchez Verdú.

Entre els guanyadors de les anteriors edicions hi ha directors de destacades trajectòries artístiques, com Gianandrea Noseda, Vassili Petrenko, Pablo González o Michal Nesterowicz.

La inscripció, oberta a tots els directors nascuts després del 20 de desembre de 1977, resta oberta fins al 8 de setembre de 2013, i al web del Concurs (www.coicc.eu) es pot trobar tota la informació referent a les inscripcions, com també el reglament corresponent.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter