Subscriu-te

Orquestra Camera Musicae: 10 (anys) x 10 (produccions)

Orquestra Camera Musicae i el seu director titular, Tomàs Grau.
Orquestra Camera Musicae i el seu director titular, Tomàs Grau.

L’Orquestra Camera Musicae celebra el seu desè aniversari presentant un total de deu noves produccions i una cinquantena de concerts al llarg de la temporada 2015-16.

Quina millor manera hi ha de festejar un aniversari rodó que ampliant any rere any els reptes? Enguany l’Orquestra Camera Musicae celebra el seu primer aniversari important, deu anys d’existència, i ho fa amb una sèrie de programes, entre els quals destaca l’inaugural, amb la col·laboració de la mezzosoprano Marta Infante en tres concerts amb obres de Mahler i Dvořák.

La mezzosoprano Marta Infante
La mezzosoprano Marta Infante

L’Orquestra Camera Musicae debutarà a Girona i obre temporada a Tarragona amb un programa que inclou els colpidors Kindertotenlieder, el conegut “Adagietto” de la Simfonia núm. 5 de Mahler i les Cançons bíbliques de Dvořák. La formació tarragonina compta per a aquest programa amb la participació de la mezzosoprano lleidatana Marta Infante, que ja va col·laborar amb la formació en un programa barroc fa tres temporades. La mezzo cantarà les colpidores Cançons per als nens morts del bohemi-austríac Mahler i les Cançons bíbliques del txec-bohemi Antonín Dvořák. Els concerts seran: divendres, 23 d’octubre, a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona; diumenge, 25 d’octubre, al Teatre Tarragona, i dimarts vinent, 27 d’octubre, al Teatre Fortuny de Reus.

L’Orquestra Camera Musicae celebrarà el seu desè aniversari amb temporades estables al Teatre Tarragona i al Palau de la Música Catalana i deu programes diferents amb la col·laboració d’artistes com Asier Polo, John Rutter, Salvador Brotons, Núria Rial, Àngel Òdena, Massimo Spadano, l’Orfeó Català, José R. Pascual-Vilaplana o Miquel Ramos, entre d’altres.

La soprano Núria Rial
La soprano Núria Rial

La formació de cambra, integrada per músics formats en bona part a les escoles superiors de música del nostre país i amb experiència en orquestres i formacions de cambra de diversos països europeus, té previst interpretar obres de gran format, com el Requiem de Fauré o la Quarta Simfonia de Txaikovksi, en el marc dels actes de celebració del desè aniversari, al costat de dos reconeguts solistes internacionals: la manresana Núria Rial i el baríton tarragoní Àngel Òdena i el Cor Jove de l’Orfeó Català, amb el qual ja ha treballat anteriorment.

El violoncel·lista Asier Polo
El violoncel·lista Asier Polo

A Tarragona, l’Orquestra Camera Musicae interpretarà quatre programes al Teatre Tarragona, entre els quals l’inaugural i el del desè aniversari abans esmentat, el 5 de març de 2016, a més d’un concert el 29 de gener de 2016 amb el violoncel·lista Asier Polo com a solista, interpretant el Concert per a violoncel i orquestra d’Edward Elgar i la Simfonia núm. 3, “Renana” de Robert Schumann, i un quart concert, el 17 d’abril de 2016, amb la col·laboració del violí solista i director Massimo Spadano, amb obres de Haydn, Mozart i Händel.

Cor de Noies de l’Orfeó Català. © Antoni Bofill
Cor de Noies de l’Orfeó Català. © Antoni Bofill

Al cicle estable que protagonitza convidada per la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música, l’Orquestra Camera Musicae acompanyarà el Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català en el concert amb música del anglès John Rutter, de qui interpretaran el conegut Magnificat i la Suite Lyrique el dijous 26 de novembre, en una actuació única. L’Orquestra juntament amb les formacions corals seran dirigides pel mateix autor, i hi intervindrà la soprano Elin Manahan Thomas i l’arpista Catrin Finch. Un altre concert que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana és el dedicat a la música de les pel·lícules de John Williams: Star Wars, E. T., Superman, Indiana Jones i Jurassic Park, per als quals l’Orquestra es camufla rere la denominació Skywalker Philharmonic Orchestra en dos concerts, 17 i 20 de desembre. Per acabar, l’Orquestra participarà en el concert del 125è aniversari de l’Orfeó Català el 8 de maig de 2016, en què l’Orfeó interpretarà el Te Deum, El Mirador i Veni Creator Spiritus (estrena) de Josep Vila i Casañas, sota la seva direcció. En el concert participaran com a solistes la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, el tenor Roger Padullés i el baríton José Antonio López.

El director Jordi Mora
El director Jordi Mora

Amb la voluntat de presentar a la capital catalana una selecció dels seus millors programes, l’Orquestra Camera Musicae programa per quart any consecutiu una temporada de concerts de producció pròpia al Palau de la Música Catalana, que inaugurarà amb el violoncel·lista Asier Polo i el programa detallat anteriorment el dissabte 30 de gener de 2016 a la Sala de Concerts.

Sobre l’Orquestra Camera Musicae

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom, amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari. D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, en què compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i nous compositors. L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-10 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, actualment vigent.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda entre el públic català i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, San Miguel Mas i Mas Festival, Festival de Música de Llívia, Festival Interludi de Calonge o Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix, ha actuat en sales de concerts com l’Auditori de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid i Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts des de la 2012-13. Recentment ha realitzat una gira per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa.

Paral·lelament a l’activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo. Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter