Subscriu-te
,

‘Otello’ de Verdi, el gran repte de la temporada 2015-16 dels Amics de l’Òpera de Sabadell

Muntatge de Le nozze di Figaro. Nurià Vilà (Susanna), Toni Marsol (Figaro), Anna Tobella (Cherubino) i membres del Cor AAOS. © Dr. Xavier Gondolbeu
Muntatge de Le nozze di Figaro. Nurià Vilà (Susanna), Toni Marsol (Figaro), Anna Tobella (Cherubino) i membres del Cor AAOS. © Dr. Xavier Gondolbeu

La temporada comença demà dimecres, 28 d’octubre, amb ‘Le nozze di Figaro’ de Mozart.

La temporada d’òpera 2015-16 de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS), que presideix Mirna Lacambra, presenta cinc títols del gran repertori, entre els quals destaca Otello de Giuseppe Verdi. Aquesta 28a temporada d’Òpera a Catalunya (34a temporada d’Òpera a Sabadell), que gaudeix, com és habitual, de la participació musical de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, s’inaugura demà dimecres, 28 d’octubre, al teatre La Faràndula de Sabadell amb Le nozze di Figaro de Mozart. D’aquest títol, se’n faran tres funcions més: dijous, divendres i diumenge vinent, essent la del dijous a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Òpera de Sabadell. Entre els dies 3 i 20 de novembre, Le nozze es podrà veure a Reus, Lleida, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers i Tarragona, amb els cantants Toni Marsol, Núria Vilà, Carles Daza, Marta Mathéu, Laura Vila, Eugènia Montenegro i Xavier Aguliar, entre d’altres. La direcció de l’orquestra i del cor serà a càrrec de Daniel Gil de Tejada, titular del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

La segona cita de la temporada estarà dedicada a dues obres mestres de l’òpera de cambra com són La serva padrona de Pergolesi i Il segreto di Susanna de Wolf-Ferrari. El repartiment inclourà Sara Blanch, Juan Carlos Esteve i Miquel Górriz en la primera, i Beatriz Jiménez Marconi, Enric M. Castignani i Miquel Górriz en la segona. Dirigits per Santiago Serrate, aquests títols només es veuran a La Faràndula de Sabadell els dies 27 i 29 de novembre.

Entre el 17 de febrer i el 6 de març de 2016, serà el torn d’Otello de Verdi, “un gran repte per a nosaltres, però que afrontem amb gran il·lusió”, afirma Mirna Lacambra. Sota la direcció novament de Daniel Gil de Tejada, hi intervindran en els papers principals: Enrique Ferrer, Maribel Ortega, Toni Marsol, Carlos Cremades i Juan Carlos Esteve. A més de la representació a Sabadell, Otello es veurà a Reus, Sant Cugat del Vallès, Girona, Manresa, Granollers i Vic.

Finalment, un altre gran títol del repertori com és Madama Butterfly de Puccini tindrà com a protagonista la soprano Miki Mori, paper que repeteix en la temporada de l’AAOS i amb el qual va assolir un gran èxit. En completen l’elenc: Josep Fadó, Manuel Mas, Yayoi Toriki i Josep Ruiz. Madama Butterfly serà dirigida pel titular de la Simfònica del Vallès, Rubén Gimeno, i es podrà veure del 20 d’abril al 15 de maig a Sabadell, Reus, Lleida, Manresa, Viladecans, Tarragona, Sant Cugat del Vallès i Vic.

El teatres que formen part del circuit aquesta temporada són: Teatre Fortuny de Reus, La Llotja de Lleida, Kursaal de Manresa, Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, Teatre Auditori de Granollers, Teatre de Tarragona, Teatre Municipal de Girona, L’Atlàntida de Vic i Atrium de Viladecans. Tots els títols, subtitulats en català, són produïts per l’AAOS, produccions pensades i adaptades per poder ser representades a tots els teatres del circuit. Tots els títols tenen Carles Ortiz en la direcció escènica i Jordi Galobart en disseny d’escenografia, excepte Le nozze di Figaro, que és a càrrec de Pau Monterde i Elisabet Castells, respectivament. L’AAOS també forma part de l’associació Ópera XXI, de teatres, festivals i temporades estables d’òpera de l’Estat espanyol, i de la qual serà amfitriona en la reunió del 22 d’abril de 2016, coincidint amb Madama Butterfly.

Muntatge de Le nozze di Figaro. Anna Tobella (Cherubino), Marta Mathéu (Contesa) i Nurià Vilà (Susanna). © Dr. Xavier Gondolbeu
Muntatge de Le nozze di Figaro. Anna Tobella (Cherubino), Marta Mathéu (Contesa) i Nurià Vilà (Susanna). © Dr. Xavier Gondolbeu

La temporada d’òpera de Sabadell rep el patrocini del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Sabadell i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, així com de la Fundació Banc Sabadell. El pressupost d’aquest any 2015 (anual, no per temporada) és d’1.325.000 euros. La temporada passada hi van assistir gairebé 30.000 persones, en tot el circuit, amb una mitjana d’ocupació entre el 85 i el 90%.

D’altra banda, cal destacar una nova edició, la 19a, de l’Escola d’Òpera de Sabadell, que després de dos mesos d’activitat i amb una classe magistral de Montserrat Caballé el 19 d’octubre passat culminarà l’experiència pedagògica dijous que ve, 29 d’octubre, amb una funció de Le nozze di Figaro a càrrec dels alumnes participants en el curs. La funció serà gratuïta (amb invitació) i destinada als nois i noies dels instituts de Sabadell, i inclourà material pedagògic. “Serà una manera de gaudir molt més de l’òpera”, diu Mirna Lacambra; i també una eina per afavorir la creació nous públics. Lacambra va expressar, també, el seu desig que “els curs de l’Escola d’Òpera de Sabadell duri tot un any, però per fer això necessitem un teatre només per a nosaltres. Aquest és un gran somni de futur”.

Per a més informació: www.aaos.info

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter