Subscriu-te

Pierre Reach i Anton Martinov, en concert a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca

El pianista francès Pierre Reach
El pianista francès Pierre Reach

El duo format pel pianista francès Pierre Reach i el violinista rus Anton Martinov oferirà un concert demà divendres, 28 de febrer, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca (21.30 h). El concert, que forma part de la temporada de l’equipament musical, reuneix un cop mes aquest dos músics que interpretaran obres de Schubert, Franck i Beethoven. Pierre Reach és considerat un dels pianistes més prestigiosos de França; entre els seus mèrits figuren el doctorat honoris causa pel Conservatori de Xangai i el Premi Fanz Liszt a Gottamare. Per la seva banda, Anton Martinov destaca com a intèrpret de diversos instruments, com a director d’orquestra i compositor, i ha enregistrat nombrosos treballs discogràfics.

El violinista rus Anton Martinov
El violinista rus Anton Martinov

Temporada de primavera a l’Auditori Josep Carreras

Responsabilitat de Josep Solórzano i Xavier Pastrana –director també de l’Orquestra i Cor de l’Auditori Josep Carreras–, la programació de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca aquest primer semestre de l’any acull una temporada de concerts basada en la qualitat, la proximitat i implicació dels nous valors musicals del territori. Així, van obrir-lo el gener passat la Jove Orquestra Nacional de Catalunya Alevins i el Cor Amics de la Unió de Granollers amb un concert al voltant de l’obra Somni d’una nit d’estiu de Mendelssohn, concert que ja ha voltat pels principals auditoris del país. També van actuar-hi el Lucerne Winds & Enrique Bagaría, una formació de cambra de gran prestigi integrada per solistes i músics de l’Orquestra del Festival de Lucerna, acompanyada pel pianista Enrique Bagaría; i el Cor Carlit Gospel, dirigit per Anna Roqué i amb Jordi Gaig al piano –formació fundada l’any 1988 i integrada per més de cent cantaires, essent la formació estable de gòspel més antiga de l’Estat espanyol–, amb un concert benèfic a favor de l’Associació Sanfilippo de Barcelona.

El concert d’aquest divendres de Pierre Reach i Anton Martinov, serà seguit pel de la reconeguda pianista italiana Cinzia Bartoli, que arriba a Vila-seca després d’una gira mundial i tenir el reconeixement de la crítica per la seva expressivitat i sensibilitat amb el piano. Cinzia Bartoli ha enregistrat un bon nombre de treballs discogràfics i és considerada una intèrpret de Ravel extraordinària. Actuarà a Vila-seca el proper divendres 7 de març (21.30 h).

El mes de març tindran lloc dos concerts més. El dia 14, el Cor Sant Esteve –dirigit actualment per Charo García i format per una trentena de cantaires entre 13 i 20 anys, fundat l’any 1974– oferirà la proposta “La història de la música a través del cànon”, amb cànons, entre d’altres, de Bach, Mozart i Beethoven. El dia 21 serà el torn de la formació Barcelona Modern Project amb un programa titulat “Al voltant de Manuel de Falla”, amb la col·laboració del pianista Jordi López, que interpretarà el Concert per a clave o piano i cinc instruments del compositor gadità.

L’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras
L’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras

La resta de concerts, fins el 30 de maig, acolliran les actuacions de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras amb un ambiciós programa per a cordes format per La nit transfigurada d’Arnold Schönberg i la Petita serenata nocturna de Mozart; el pianista Cecilio Tieles, amb un programa que marida compositors cubans i catalans; el Cor de l’Auditori Josep Carreras amb el pianista Alan Branch, dirigits per Xavier Pastrana, amb un programa d’obres per a cor i piano de Brahms, Schubert i Haydn, entre d’altres; la celebració del 25è aniversari de l’Orquestra Händel –formació del projecte pedagògic del Conservatori de Vila-seca, integrada per una vintena d’alumnes de grau mitjà entre 14 i 20 anys, dirigida per Rafael Fabregat, professor de violí i cap del Departament de Corda del Conservatori–; la cantant Sílvia Pérez Cruz i el guitarrista Raül Fernández Refree, que presenten nou disc conjunt, i, novament, l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras, que presentarà un programa entorn de compositors catalans com Toldrà, Montsalvatge i Morera, i amb la interpretació de l’obra Light Music del compositor anglès A. Rawsthorne.

El concert de Pierre Reach i Anton Martinov tindrà lloc a les 21.30 h, amb entrades (no numerades) a 20 euros, que es podran adquirir al vestívul de l’Auditori des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a www.ticketmaster.es. Més informació a www.vila-secamusica.cat.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter