Subscriu-te

Vint-i-cinc concerts i diversos nous projectes configuren el 33è Festival de Jazz de Terrassa

Aldo Romano
Aldo Romano

per Albert Suñé   

El proppassat 26 de febrer, dia en què es va saber la mort del guitarrista Paco de Lucía –un home que havia actuat amb alguns dels grans músics de jazz d’aquí i de fora–, es presentà a la Nova Jazz Cava l’edició número trenta-tres del Festival de Jazz de Terrassa. Una edició en la qual, segons els organitzadors, “es pretén oferir un ampli espectre estilístic en el qual l’afeccionat de base pugui seguir alimentant les seves ànsies per escoltar noves músiques, conèixer les tendències contemporànies i descobrir els autors clàssics amb uns altres ulls. Els ulls del present. Aquesta vocació pedagògica intrínseca és una de les raons de ser del Festival”. Un Festival que es durà a terme del 13 al 30 de març.

En l’edició d’enguany hi haurà vint-i-cinc concerts, que es repartiran entre els escenaris habituals: Nova Jazz Cava, les places Vella i de Catalunya, i el Parc de Vallparadís en la seva nova ubicació de la Font d’en Sagrera. Segons Jazz Terrassa –organitzadors de l’efemèride al costat d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals– “el Festival vol ser un bon aparador de l’escena internacional i catalana, així com un reflex de l’actualitat”. Per això s’ha confeccionat un programa amb estrenes de projectes de nova creació i una dotzena de presentacions discogràfiques.

Cedric Burnside
Cedric Burnside

Entre els participants forans cal parlar del trio Aldo Romano-Louis Sclavis-Henri Texier (bateria, clarinets i contrabaix, respectivament), el debut de Cedric Burnside, una de les veus de la renovació del blues elèctric, i la presència del guitarrista Bill Frisel, que torna a Terrassa amb el seu projecte a trio Beautiful Dreamers. També es compta amb el trio The Bad Plus, que presentarà el seu disc Made Possible.

Però, així mateix, es revisaran temes de grans compositors. Per exemple, el trompetista Terell Stafford farà un repàs de l’obra de Billy Strayhorn –un dels autors i arranjadors de capçalera de Duke Ellington– en un únic concert a l’Estat espanyol. Stafford estarà agombolat per un sòlid quartet autòcton. Presentaran el disc The side of Strayhorn. I es revisarà també l’obra de Charlie Parker a través del Girona Jazz Project, conjunt que agrupa cinc saxos, trompeta i quartet rítmic. A més, la Barcelona Jazz Orquestra, dirigida pel trompeta Jon Faddis, i amb la col·laboració del saxo alt Jesse Davis, oferirà un concert titulat “La música de la Dizzy Gillespie Big Band”, amb la presentació del disc Dizzy Businness.

A nivell català, hi ha diversos projectes en marxa. Per exemple, i entre d’altres, la vocalista Carme Canela & Joan Monné Trio presentaran el seu disc Granito de sal; el trio de Víctor de Diego donarà a conèixer el seu treball Tribute, i el grup MuJazz T, capitanejat pel  saxo alt Guim Garcia-Balasch, homenatjarà els pioners de Jazz Terrassa.

Bruce Barth
Bruce Barth

A més, coincidint amb les dues dècades de la Nova Jazz Cava, el Festival atorgarà el seu dotzè Premi Jazzterrasman al pianista Bruce Barth. Precisament el mes de març de 1994, Barth va ser l’encarregat d’inaugurar aquest local. En el Festival, el pianista de Pasadena actuarà al capdavant d’un quartet en el qual també hi haurà el saxo Perico Sambeat. Pel que fa a la programació estable de la Nova Jazz Cava, el seu vintè aniversari serà festejat avui, dia 27, amb l’actuació del Raynald Colom Quintet + Chicuelo.

La presentació del Festival ha anat paral·lela a l’estrena de la nova pàgina web de Jazz Terrassa (www.jazzterrassa.org) que, entre altres aspectes, ha millorat i modernitzat l’arxiu històric digital del club de jazz, i s’hi han incorporat elements d’interacció amb altres xarxes socials.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter