Subscriu-te

Presentació del Ballet de Catalunya

© Josep Guindo

El diumenge 19 de novembre es presentava, amb la BNC Opening Gala, el nou Ballet de Catalunya, companyia de dansa clàssica resident al Centre Cultural Terrassa. El Ballet de Catalunya, sota la direcció artística d’Elías García i Larissa Lezhnina (directora artística associada), neix amb la vocació de mostrar la millor dansa clàssica feta a casa, de manera exigent i amb tècnica acurada, i mostrant peces del repertori clàssic combinades amb coreografies originals del mateix Elías García i l’italià Raphael Bianco.

© Josep Guindo

La BNC Opening Gala també va voler ser un homenatge al treball, l’esforç i la participació de totes aquelles persones i institucions que han col·laborat amb l’equip del Ballet per poder oferir al gran públic la feina dels seus ballarins, els quals van interpretar, entre d’altres, les peces Corp, Plenitude, Ensemble i d’altres més clàssiques, com Suite de Paquita i el pas de dos d’El corsari. El proper mes de desembre la companyia, que també disposa d’una Acadèmia, estrenarà la seva versió d’El trencanous, amb coreografia d’Elías García i Larissa Lezhnina. A l’abril és prevista l’estrena de Triple bill, obra en què es presentaran tres coreografies creades especialment per al Ballet de Catalunya.

© Josep Guindo

El Centre Cultura Terrassa és reconegut com el teatre amb la programació més àmplia dedicada a la dansa, amb 34 anys programant i realitzant temporada. Ha acollit 170 companyies de més de 30 països diferents, ha presentat més de 330 funcions i una cinquantena d’estrenes mundials. Amb aquestes xifres, el Centre Cultural Terrassa se situa com un referent de la dansa a Catalunya; gràcies a aquest constant creixement, el Centre afronta el repte d’acollir la residència de la primera companyia de dansa clàssica, tot reforçant la projecció al sector. Properament es presentarà la 35a Temporada BBVA de Dansa.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter