Subscriu-te

Programació àmplia, variada i de qualitat al Teatre Auditori de Granollers

El Cor Infantil Amics de la Unió presentarà la nova producció pròpia ‘Viatge al cor’.

El pianista Jordi Masó amb l’Orquestra de Cambra de Granollers. © Gloria Romanello
El pianista Jordi Masó amb l’Orquestra de Cambra de Granollers. © Gloria Romanello

La temporada d’espectacles del Teatre Auditori de Granollers (inclòs al projecte Escena Gran, que aplega també la programació de la Roda d’Espectacles Infantils, Centre Cultural de Granollers, Casa de Cultura Sant Francesc i Roca Umbert Fàbrica de les Arts) presenta –entre el proper octubre i gener de 2015– una seixantena d’espectacles de teatre, dansa, música clàssica, música moderna, circ, espectacles familiars i òpera. La temporada s’inicià el cap de setmana passat amb dos concerts adscrits a la commemoració del Tricentenari: les actuacions de les corals Albada i Sol Ixent, i del quartet format per Claudi Arimany (flauta), Galuco Bertagin (violí), Eduard Sànchez (flauta) i Simone Pagani (claceví), que va interpretar obres de Rameau, Bach, Vivaldi i Joan Baptista Pla amb el lema “La música als estats i les nacions de l’Europa del 1714”.

El violinista Ara Malikian i el ballarí Ángel Corella
El violinista Ara Malikian i el ballarí Ángel Corella

La programació de música clàssica inclou l’espectacle A+A del ballarí Ángel Corella i el violinista Ara Malikian (12 d’octubre), que acompanyats del Corella Ballet i de La Orquesta en el Tejado donen una altra oportunitat de gaudir d’aquesta original proposta. L’Orquestra de Cambra de Granollers, dirigida per Corrado Bolsi, comptarà amb el pianista granollerí Jordi Masó com a solista en la interpretació del Concert per a piano i orquestra núm. 3 de Beethoven; el concert es completarà amb la Simfonia núm. 8 del mateix compositor (26 d’octubre). Dues hores abans del concert tindrà lloc la proposta familiar de l’orquestra entorn de Beethoven amb Beethoven, que no em sents?, amb guió i narració del music i divulgador David Puertas. També el 7 de novembre tindrà lloc un nou homenatge al recordat músic i pedagog local Carles Riera (1956-2009) –clarinetista, pioner en la introducció dels clarinets històrics a l’Estat i director de l’Escola Municipal de Música Josep M. Ruera–, amb els flautistes Claudi Arimany, David Riba i Jordi Gendra.

El Cor de Cambra de Granollers
El Cor de Cambra de Granollers

Per la seva banda, el Cor de Cambra de Granollers (de la Societat Coral Amics de la Unió) oferirà novament Un rèquiem alemany de Brahms, en la versió per a cor i piano a quatre mans. Aquesta obra va voltar pel territori català a principi d’any (Tarragona, Mataró, Lleida, Granollers, Girona, Igualada i Barcelona), en una producció de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la participació de diversos cors catalans, entre els quals el Cor de Cambra de Granollers, sota la direcció de Xavier Puig. Aquest concert, el 30 de novembre, serà dirigit per Josep Vila i Jover i comptarà amb els pianistes Josep Surinyac i Jordi Armengol, i els solistes vocals Ulrike Haller (soprano) i Pau Bordas (baix). L’Orquestra de Cambra de Granollers actuarà novament (21 de desembre, a la Sala Francesc Tarafa) tot oferint les obres nadalenques més conegudes de la música clàssica en un concert novament amb guió i narració del music i divulgador David Puertas i direcció del seu titular, Corrado Bolsi.

El Cor Infantil Amics de la Unió
El Cor Infantil Amics de la Unió

Ja el 2015, el 4 de gener serà el torn del Cor Infantil Amics de la Unió, que presentarà una nova producció pròpia, Viatge al cor, amb música d’Àlex Martínez, text d’Eulàlia Canal i direcció de Josep Vila i Jover; les cançons narren les vivències d’un cor de noies i nois durant un viatge a un país llunyà, amb piano, guitarra, contrabaix i bateria (Àlex Martínez, Adrià Martínez, Dimas Corbera i Joan Vidal). Finalment, el Trio Pedrell –Christian Torres (violí), Ferran Bardolet (violoncel) i Jordi Humet (piano)– actuarà el 30 de gener.

El Russian Classical Ballet
El Russian Classical Ballet

El dia 1 de novembre la dansa flamenca recalarà al Teatre Auditori de Granollers gràcies a Eva Yerbabuena, i la dansa clàssica ho farà el 10 de gener amb el Russian Classical Ballet i La bella dorment, amb la coreografia de Marius Petipa. El cicle Òpera a Catalunya, de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, hi durà Lucia di Lammermoor de Donizetti el dia 8 de novembre i, finalment, l’11 de desembre serà el torn de la música gòspel amb Marlena Smalls i The Hallelujah Gospel Chorale. Per la seva banda, la Casa de Cultura Sant Francesc acollirà el 12 d’octubre l’espectacle musical familiar Enciclopèdia baixeta de la nit.

Més informació i programació completa del Teatre Auditori de Granollers a: www.teatreauditoridegranollers.cat i www.granollers.cat/escenagran.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter