Subscriu-te

Programació de Nadal al Palau de la Música Catalana

Amb el lema #LaMúsicaEnsOmpleDeVida, el Palau de la Música Catalana continua endavant amb la seva programació i presenta una nodrida oferta nadalenca durant aquest mes de desembre i el proper mes de gener de 2021, tot observant les mesures decretades pel Govern de la Generalitat per a la contenció de la COVID-19.

La programació d’aquest Nadal l’obrirà el proper dimecres 9 de desembre el Cor de Cambra del Palau i el conjunt Vespres d’Arnadí amb el Magnificat de Bach, concert que compta amb el suport de la Fundació Salvat i que serà retransmès per streaming en directe a través de Palau Digital (amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull). Aquesta obra cabdal de Bach tornarà a sonar el diumenge 3 de gener de la mà del Cor de Cambra del Palau, que també cantarà una selecció de fragments d’El Messies de Händel. D’El Messies també n’oferirà una selecció el Bach Collegium Barcelona & Salvat Ensemble, en un concert coproduït amb la Fundació Salvat (17 de desembre).

En el marc del cicle Concerts Simfònics al Palau, que patrocina la Fundació Banc Sabadell, tornarà el tradicional Festival de valsos i danses amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (19 de desembre). L’oferta de la Simfònica del Vallès es complementarà amb una nova sessió de la versió de concert de La flauta màgica (20 de desembre), la suite del ballet El trencanous de Txaikovski (25 de desembre i 6 de gener) i dos concerts d’Any Nou (1 i  2 de gener).

Com és tradició, la família coral de l’Orfeó Català protagonitzarà el Concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana; un concert aquest any adaptat a la situació d’enguany amb un format mixt presencial i virtual, gràcies a les noves tecnologies. Concretament se’n proposen dues dates, 26 i 27 de desembre, per donar resposta a la demanda d’acord amb les limitacions d’aforament. Com és habitual, la cita del dia 26 es retransmetrà en directe per TV3 i Catalunya Música i també per streaming en directe a través de Palau Digital. Per tancar la programació de Nadal, el Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Mireia Barrera, oferirà el dia 7 de gener un programa centrat en obres de compositors catalans com Manuel Oltra, Joaquim Homs, Josep Vila i Casañas, Mariona Vila, Bernat Vivancos i Joan Magrané.

Aquesta programació nadalenca també inclou concerts per al públic infantil i familiar amb vuit audicions de l’espectacle Twinkle Twinkle Baby’s Star, per a nadons i nens de fins a cinc anys, i cinc visites guiades de format familiar amb Visitem i experimentem el Palau, un itinerari guiat que es completa amb una activitat plàstica amb alguna de les tècniques artístiques que s’hauran observat durant el recorregut. I també l’exitós espectacle Cobla 2.0, protagonitzat per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, per a nens a partir de quatre anys.

A més de l’oferta nadalenca, aquest desembre el Palau programa altres concerts destacats. Demà dissabte dia 5 torna l’Orquestra Simfònica del Vallès amb Scheherezade de Rismki-Kórsakov; la violinista Leticia Moreno homenatjarà Beethoven amb un concert centrat en la Sonata Kreutzer (dia 10); el violinista Bernat Prat interpretarà les Partites núm. 2 i núm. 3 de Bach per a violí sol (dia 14); i la pianista Valentina Lisitsa oferirà el dia 16 les Sonates Appasionata i Waldstein de Beethoven, el dia exacte dels 250 anys del naixement del geni de Bonn, un recital que serà retransmès en directe per streaming a través de Palau Digital (amb la col·laboració d’Endesa). Per la seva banda, el dia 21 la GIOrquestra, dirigida per Marc Timón, proposa el programa Clàssics del cinema al Petit Palau.

Finalment, el dia 22, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, en el marc del seu cicle estable de concerts al Palau, i la pianista Maria João Pires oferiran el Concert per a piano i orquestra núm. 20 i la Simfonia núm. 41, ‘Júpiter’ de Mozart.

Imatge destacada: moment del Concert de Sant Esteve 2019. © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter