Subscriu-te

Quarta edició del Festival Coral Internacional Canta al Mar

Festival_Canta_al_mar_2015

Del 21 al 25 d’octubre tindrà lloc a Calella, i a Barcelona, la quarta edició de l’únic festival internacional de cant coral del país organitzat per Interkultur, el grup responsable dels jocs olímpics d’aquesta disciplina, els World Choir Games. El festival, que va aterrar a Calella el 2012, suposa una gran trobada intercultural amb quaranta-cinc corals procedents d’Austràlia, Bolívia, el Congo, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, Geòrgia, Islàndia, Iran, Israel, Itàlia, Jersey (illes del Canal), Noruega, Portugal, Rússia, Turquia, Suècia i la Xina; de l’Estat espanyol hi participen el Coro Maestro Casanovas de Torrevella (Alacant), la Coral Juvenil Santa Maria de Pineda de Mar i el Coro Organum del Conservatori Professional de Música Arturo Soria de Madrid.

A Calella, les corals participaran en competició a la Sala Mozart, al Teatre de l’Orfeó Calellenc i a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau, en les modalitats cor mixt, cors femenins, cors masculins, cors infantils, cors juvenils, cors de cambra i grups vocals. A més de l’obra obligada i el repertori propi de cada formació, des de la segona edició del Festival s’inclouen les categories de música sacra, folklore, pop i jazz. Les corals també interactuaran amb els calellencs oferint diverses actuacions pels carrers de la població.

Enguany la ciutat de Barcelona s’afegeix al Festival acollint les competicions de música sacra, a la basílica de Santa Maria del Pi, i de cors de cambra i grups vocals, al Palau de la Música Catalana el divendres 23 d’octubre (20.30 h), concretament a la Sala de Concerts de l’auditori modernista. La catedral de Barcelona i la plaça de l’Ajuntament de Barcelona també acolliran actuacions populars.

El comitè artístic del Festival Canta al Mar és format per l’alemany Ralf Eisenbeiss i el tenor català Albert Deprius. I el jurat de la competició, per Òscar Boada, Javier Busto, Albert Deprius, Rosalind Hall, Christoph Mac-Carty, Aleksandr Vatsek, Aleksandr Ryzhinski, Beverly Shangkuan-Cheng, Tony Margeta i Mathew Wright.

Amb la primera competició coral internacional disputada a Budapest el 1988 es va iniciar una de les més grans i més reeixides sèries d’esdeveniments culturals celebrats a Europa. Des d’aleshores ençà, les sèries d’esdeveniments organitzades per Interkultur han arribat a ser conegudes arreu del món gràcies al seu alt nivell artístic i organitzatiu. Tota la informació detallada del festival, competicions i actuacions aquí.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter