Subscriu-te

Recital de piano de Lars Vogt al cicle Palau 100

© Anthony Parmelee

El divendres 2 de desembre (Palau de la Música Catalana, 20.30 h) el pianista Lars Vogt ofereix un recital de piano en el cicle Palau 100, amb obres de Schönberg, Schubert i Brahms.

Lars Vogt, nascut a Düren (Alemanya) el 1970, és considerat un dels pianistes més reconeguts de la seva generació. Des que va guanyar el segon premi del Concurs Internacional de Piano de Leeds el 1990 ha ofert concerts i recitals per tot Europa, Àsia, Austràlia i Amèrica. Les últimes temporades ha actuat amb la Filharmònica de Nova York, les simfòniques de Chicago, Boston, NHK, Londres, Royal Concertgebouw i l’Orchestre de París, entre d’altres. L’octubre del 2001 es va presentar a Palau 100 com a solista del Concert per a piano núm. 5 de Beethoven, amb l’Orquestra Simfònica de Detroit.

En la primera part del concert, Vogt interpretarà les Sis petites peces per a piano, op. 19 de Schönberg i la Sonata en Sol major, D. 894, “Fantasia” de Schubert. La música pianística no té un rol dominant en la producció d’Arnold Schönberg, tot i que, com remarcà René Leibowitz, apareix en moments crucials de la seva evolució. En aquest cas, les Sis petites peces per a piano, op. 19 (1911) representen una reacció puntual respecte de la hipertròfia de la forma i l’ús massiu dels mitjans orquestrals que el compositor havia conreat en obres anteriors. La ciutat de Viena –on van néixer i viure els dos compositors– és el nexe que uneix Arnold Schönberg i Franz Schubert, del qual es podrà escoltar la Sonata en Sol major, D. 894, considerada per Schumann com “la més perfecta de totes quant a l’esperit i la forma”.

A la segona part del recital, Vogt centrarà la seva execució en dues obres de Brahms, Intermezzi, op. 117 i Variacions sobre un tema de Paganini, op. 35. Claude Rostand va definir els Intermezzi de l’opus 117 (1892) com “tres paisatges de tardor que resten en les mitges tintes i el clarobscur tan cars al Brahms de la vellesa”. Les Variacions sobre un tema de Paganini, op. 35, deixen de banda el sòlid temperament de Brahms, arrelat a l’Alemanya del Nord, per recordar-nos una cara complementària de la seva personalitat.

Abans del concert, a les 19.30 h, per tal de fomentar la divulgació musical, tindrà lloc la conferència “Parlem de Schönberg”, a càrrec del compositor Benet Casablancas.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter