Subscriu-te

Recital de veu i piano de cançons catalanes d’influència francesa

Elena Copons i Jordi Armengol
Elena Copons i Jordi Armengol

El 2n Cicle de Música Catalana Joan Manén ofereix aquest divendres, 5 d’abril, un recital de veu i piano amb la soprano Elena Copons i el pianista Jordi Armengol, que amb el títol de “Chansons et melodies: catalans sota la influència francesa” oferirà una sèrie de cançons de compositors catalans que van rebre en major o menor grau aquesta influència.

Des de principis del segle XIX, París va ser un centre neuràlgic de creació artística i un punt de trobada de grans músics d’arreu. Catalunya va tenir un important nombre de compositors i intèrprets que es van establir a la capital francesa durant un temps i que van rebre una influència directa i, en alguns casos, decisiva de la música francesa i de l’ambient artístic de primer ordre que van viure. 

Així, s’hi podran escoltar 23 cançons de compositors catalans sobre textos de Paul Verlaine, Charles Baudelaire, Paul Valery o Pierre Loti, entre d’altres. Els compositors hi fan un ús evident d’aspectes harmònics i melòdics característics de la música francesa, però sense que això impedeixi l’aflorament de la seva pròpia personalitat artística. Entre les obres que s’interpretaran, hi destaquen les magnífiques cançons d’Isaac Albéniz, les cinc delicades Mélodies de Frederic Mompou, les Chansons op. A-9, de gran profunditat expressiva de Joan Manén, i les cançons possiblement inèdites de tres excel·lents pianistes compositors com foren Ricard Viñes, Joaquim Malats i Frederic Longàs.

El concert tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès (Sala Oriol Bohigas, a les 20 h) i serà presentat pel periodista i crític musical Xavier Chavarria. Les entrades, a 15 euros, es podran adquirir a l’Ateneu Barcelonès des d’una hora abans del concert (entrades a 10 euros per als socis Fundació Mas i Mas i d’Omnium Cultural; l’entrada és lliure per als socis de l’Associació Joan Manén i de l’Ateneu Barcelonès). Per a més informació: www.joanmanen.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter