Subscriu-te

Robert Gerhard, protagonista a Nits de Clàssics de Valls

La temporada 2018-19 de Nits de Clàssics de Valls retrà homenatge al compositor Robert Gerhard (Valls, 1896-Cambridge, 1970) i serà apadrinada pel director d’orquestra Edmon Colomer, especialista i estudiós de l’obra del compositor. Així, els seus organitzadors, Amics de la Música de Valls i Joventuts Musicals de l’Alt Camp, li dedicaran una part de la programació tot albirant el cinquantenari de la mort de l’introductor del dodecatonisme a l’Estat espanyol i precursor de la música electrònica, que es commemorarà l’any 2020.

Dues de les tres propostes dedicades a Robert Gerhard se situen just a l’inici de la temporada 2018-19, els dies 20 i 27 de setembre, al Teatre Principal de Valls. El primer inclourà obres per a trio de violoncel, violí i piano –amb Gabrielle Deakin, Pol Berlinches i Anna Crexells– i una sonata per a violoncel i piano. El segon serà una mena d’introducció a l’obra de Gerhard, per als qui no la coneixen, però també un reclam per als seguidors; la Camerata Eduard Toldrà, amb la pianista Laura Farré, sota la direcció d’Edmon Colomer, interpretaran el Concert per a piano i orquestra de cordes. La complexitat d’aquest Concert requerirà una introducció prèvia que tindrà lloc el dia abans, 26 de setembre.

Presentació de la temporada 2018-10 de Nits de Clàssics de Valls. D’esquerra a dreta: Roman Galimany, president de l’Associació Amics de la Música de Valls-JJMM de l’Alt Camp; el director Edmon Colomer; Rosa Montalt, responsable de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya, i Jordi Màndoli, membre de l’Institut d’Estudis Vallencs

L’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) s’afegeix aquesta temporada a la programació de Nits de Clàssics amb la inauguració de l’Espai Gerhard a la seva seu. En aquesta sala es podrà consultar tot el fons bibliogràfic que els hereus de Robert Gerhard hi van dipositar. Aquest nou espai farà més accessible la consulta de tota la documentació que custodia el fons.

Concerts monogràfics, noves promeses i jazz

Nits de Clàssics inclourà l’actuació de tres orquestres: l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona i l’Orquestra Barroca Catalana. També dedicarà un espai a la música de cambra en diferents formats i tres concerts monogràfics, dedicats a Schubert, Brahms i Mozart. També hi actuaran artistes guardonats amb premis i distincions en certàmens rellevants, com la violinista Maria del Mar Jurado, premiada per l’entitat Intercentros Melómano; el Duo DeLis, format per Irma Bau (violoncel) i Irina Veselova (piano), premiat al Concurs Internacional Paper de Música, o la soprano Serena Sáenz, guanyadora del Concurs Francesc Viñas 2017.

La programació es completa amb concerts de jazz, entre els quals destaca el del trio integrat per Lluís Capdevila (piano), Petros Klampanis (contrabaix) i Luca Santaniello (bateria), una formació que ha crescut musicalment a Manhattan i que arriba al Teatre Principal de Valls per presentar l’espectacle Diàspora.

Podeu veure el detall de la temporada aquí.

Imatge destacada: Robert Gerhard

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter