Subscriu-te

Rosa Sabater serà homenatjada diumenge en la tercera edició de Reintèrprets

Coincidint amb el quarantè aniversari de la seva mort, l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) homenatjarà la pianista barcelonina Rosa Sabater en la tercera edició de la jornada Reintèrprets.

Així, el proper diumenge 12 de novembre, tindran lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona una sèrie d’actes, que començaran amb una conferència impartida per Miquel Jorba (12 h), autor del llibre Rosa Sabater. Sonata inacabada, única biografia de la pianista.

Seguiran altres dues conferències en què es podran descobrir les principals característiques de Sabater com a intèrpret amb l’audició comentada d’enregistraments històrics, a càrrec del musicòleg Luca Chiantore (16,30 h), i es donarà a conèixer la seva àmplia trajectòria artística.

La jornada també permetrà aprofundir en la personalitat de Rosa Sabater gràcies a la taula rodona (18 h) de testimonis: hi intervindran Rosa Oliveras, filla de la pianista, el violinista Gonçal Comellas, el director d’orquestra Antoni Ros Marbà i els pianistes Isabel Escudé, Albert Atenelle i Albert Nieto.

Finalment, se celebrarà el concert-homenatge (19,30 h) a càrrec de dotze pianistes que interpretaran un dels repertoris més icònics de Sabater: la integral de les Cançons i danses de Frederic Mompou.

Durant les setmanes prèvies a aquest homenatge, l’ACIMC ha produït i publicat tres càpsules audiovisuals que segueixen el procés de descobriment, digitalització i divulgació d’un enregistrament inèdit de la pianista: la interpretació en directe el 1963 del Concert en mi menor de Chopin al costat de l’Orquestra Nacional d’Espanya dirigida per Rafael Frühbeck de Burgos.

Rosa Sabater va ser una artista de penetrant intuïció musical posada al servei dels grans compositors que va interpretar, entre els quals destaquen Mozart, Beethoven, Schumann, Chopin, Granados, Albéniz, Falla, Montsalvatge i Mompou. Les seves interpretacions, plenes de naturalitat i elegància, emocionaven d’una forma única en l’espectador juntament amb la seva extraordinària personalitat espontània, viva i generosa.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter