Subscriu-te

El Museu de la Música celebra les primeres Jornades d’Organologia, que inclouen diverses ponències i concerts

Del 9 a l’11 de novembre, el Museu de la Música acollirà ponències sobre les col·leccions del Museu, comunicacions de recerca i tallers pràctics sobre manteniment d’instruments en el marc de les Jornades d’Organologia que organitza per primera vegada.

Les jornades inclouen un concert d’inauguració a càrrec de Josep Maria Martí Duran, inclòs dins del cicle Guitarres ja que hi tocarà una de les joies de la col·lecció, la Guitarra dels Lleons; així com un de tancament, de l’artista sonor Alfredo Costa Monteiro, que presentarà l’electròfon híbrid, un interactiu creat a mode de biblioteca de sons d’instruments sampleritzats de la col·lecció.

Aquest darrer és un dels dos temes clau que es tractaran a les jornades, obertes a tota la ciutadania i gratuïtes, l’altre és el projecte d’impressió 3D d’instruments que es va iniciar la temporada passada i gràcies al qual ja s’han pogut escanejar i reproduir amb materials plàstics mitja dotzena de peces icòniques i representatives de la col·lecció per ser estudiades i usades en l’àmbit educatiu o divulgatiu.

Entre els ponents, destaca la presència de la catedràtica de musicologia de la Universitat Complutense de Madrid Cristina Bordas.

El mateix dijous 9 s’estrena també la mostra “Attuning”, d’Aura Satz, sobre dones compositores de música electrònica, produïda amb el Festival Loop i la Filmoteca de Catalunya.

Així mateix, per tal d’arribar a un públic més ampli, el Museu de la Música porta de gira les exposicions de producció pròpia i, fins al 15 de març, la mostra “Registrar, mirar, recórrer” es podrà veure al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany a Llucmajor (Mallorca), on es confronta amb l’obra de l’artista local Tomàs Monserrat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter