Subscriu-te

Sir John Eliot Gardiner amb la Mahler Chamber Orchestra i el Monteverdi Choir a Palau 100

Sir John Eliot Gardiner

El dilluns 13 de febrer (Palau de la Música Catalana, 20.30 h) la Mahler Chamber Orchestra i el Monteverdi Choir, dirigits per Sir John Eliot Gardiner, ofereixen un concert del cicle Palau 100, en la primera col·laboració conjunta entre aquesta formació i el cor fundat per Gardiner.

Aquest concert proposa un atractiu programa monogràfic, centrat en la figura de Robert Schumann. Després de la imaginativa i fantasiosa Simfonia núm. 4 en Re menor, op. 120 que obre el concert, es podran escoltar dues obres poc habituals: el Requiem für Mignon, op. 98b  −a partir d’Els anys d’aprenentatge de Wilhelm Meister de J. W. von Goethe, sobre un personatge literari que va inspirar nombrosos compositors alemanys− i els diversos números del Manfred, op. 115, que il·lustren el poema dramàtic homònim de Byron, de gran afinitat amb el romanticisme torturat de Schumann, visceralment atret pel misteri i els abismes.

Mahler Chamber Orchestra

La Mahler Chamber Orchestra, amb una estructura, projecció internacional i qualitat excepcionals, és un conjunt únic que encarna un model de futur en el panorama orquestral europeu. Integrada per uns 40 músics de 20 països diferents, no rep cap subvenció, i ofereix òperes i concerts arreu del món. Fundada el 1997 pels mateixos músics i Claudio Abbado, la seva col·laboració ha ofert moments memorables en el món de la música clàssica europea. El Monteverdi Choir, fundat el 1964, és famós pel seu estil apassionat, compromès i virtuosístic. Durant els darrers quaranta-cinc anys ha estat aclamat com un dels millors cors del món. Destaca per la seva versatilitat a l’hora d’afrontar els més diversos compositors i llenguatges amb una total convicció estilística.

Abans del concert, a les 19.30 h, per tal de fomentar la divulgació musical, tindrà lloc la conferència “Parlem de música”, en aquesta ocasió amb Miquel Desclot, poeta, escriptor i traductor.

D’altra banda, els solistes de la Mahler Chamber oferiran un concert de petit format el dimarts 14 de febrer al club de jazz Jamboree (plaça Reial de Barcelona), en dues actuacions, la primera a les 20.00 hores i la segona a les 22.00 hores. Així, arriba a Barcelona una fórmula ja presentada amb èxit en altres grans ciutats europees: un conjunt d’intèrprets de la Mahler Chamber Orchestra toca el seu repertori preferit en un entorn desenfadat. És el que es coneix amb el nom de Club Classical, que consisteix en audicions a càrrec de petites formacions de música de cambra, integrades per membres d’aquesta jove orquestra internacional que durant la major part de l’any està viatjant arreu d’Europa i del món. Les seves gires inclouen sovint aquest tipus de concerts en contextos alternatius i innovadors, que permeten un contacte més íntim del que és habitual entre intèrprets i nous públics. El programa per a aquest concert ha estat ideat per la violinista de Mahler Chamber Orquestra, Anna Puig Torné, que va estudiar a Barcelona i coneix i estima el Jamboree Jazz Club. La idea d’Anna Puig per a aquest programa va agafar la inspiració de l’ambient del lloc del concert, el club de jazz. Ha escollit obres fetes per a instrumentació clàssica que tenen connexió amb el jazz d’una manera o altra. Tots els temes inclouen o bé contrabaix o piano i instruments de percussió, formant la secció rítmica al complet d’un grup de jazz.

El mateix dia 14, la Mahler Chamber Orchestra farà un assaig conjunt amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), de la qual van ser seleccionats 7 membres per la Mahler Chamber per formar part de la seva Acadèmia, i que participaran en un programa conjunt amb els membres de la Mahler i el director finlandès Esa-Pekka Salonen. L’Acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra prepara un repertori amb obres de Jean Sibelius i el mateix Salonen durant els deu dies previs a la gira que oferiran per diverses ciutats d’Alemanya els dies 24, 25 i 26 de febrer, a la Philharmonie d’Essen, a la Konzerthaus de Dortmund i a la Philharmonie de Colònia.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter