Subscriu-te

L’ONCA i Blaumut es fusionen en el 34è Festival Narciso Yepes d’Andorra

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. © Juan de los Ríos
Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. © Juan de los Ríos

Com és habitual durant el mes d’octubre, aquest any 2016, entre els dies 7 i 21, tindrà lloc la 34a edició del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, amb una cartellera que inclou música clàssica i pop i un espectacle infantil. El Festival es manté fidel a la filosofia d’arribar a un públic ampli mitjançant la qualitat de l’oferta musical i de la varietat d’estils. Els cinc concerts programats tindran lloc a l’Auditori Nacional d’Andorra i a l’Església Parroquial d’Ordino.

Blaumut. © Georgina Puig Calafell
Blaumut. © Georgina Puig Calafell

El concert inaugural, el 7 d’octubre a l’Auditori, presenta el grup de pop-folk català Blaumut i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), que es reuneixen per fusionar el so més característic de les dues formacions, en què les cordes són el nexe natural de connexió, tot presentant el nou àlbum de Blaumut, El primer arbre del bosc. El director artístic del Festival i director de l’ONCA, Gerard Claret, explica que “l’ONCA és una formació oberta a diferents estils. La col·laboració amb Blaumut resulta molt atractiva i adient, perquè és un grup que compta amb instrumentistes de corda com a element important de la seva formació”. Oriol Aymat, Pere Bardagí i Carlos Monfort han realitzat els arranjaments per a corda d’alguns dels temes que es presentaran a la cita musical.

ONCA Bàsic, trio Va de Corda. © Minerva Albelda
ONCA Bàsic, trio Va de Corda. © Minerva Albelda

Els instruments de corda també seran els protagonistes de l’actuació de cambra, el 9 d’octubre a l’església d’Ordino (horari matinal), amb un concert de l’ONCA Bàsic a càrrec del trio Va de Corda, format per Jordi Albelda (violí), Sílvia Garcia i Eva Santamargarita (violes). El concert, titulat “Cordes a la tardor”, s’iniciarà en l’època barroca, amb quatre Invencions de J. S. Bach, també conegudes com a Invencions a dues i tres veus, que són, originalment, una col·lecció de trenta composicions breus per a teclat. Tot seguit, la formació tocarà el Divertimento núm. 1 en Do major de Leopold Mozart, forma musical que va ser molt popular durant el segle XVII, amb moviments de dansa, per bé que més curts i simples, i més lliures en el seu conjunt. Entrant en l’època romàntica, Va de Corda interpretarà el Trio en Sol major, op. 25 de Leopold Dancla i el Trio en Do major, op. 74 d’Antonín Dvořák, una de les obres més importants del compositor bohemi per a cambra. El trio tancarà el concert amb el moviment “Sostenuto-Allegro agitato” del Trio núm. 1 en La menor, op. 77b de Max Reger.

Manel. © Arnau Valls Colomer
Manel. © Arnau Valls Colomer

Per la seva banda, la cantant espanyola Bebe hi presentarà el seu quart àlbum, Cambio de piel; serà el 14 d’octubre. I l’espectacle familiar Un musical innominable, el 16 d’octubre, serà el primer musical en català que parodia la saga de Harry Potter. Finalment, tancarà el Festival un dels grups de pop català de més èxit, els Manel, amb la presentació del seu nou disc, Jo competeixo, el 21 d’octubre. Aquests concerts tindran lloc a l’Auditori Nacional d’Andorra.

El Festival Narciso Yepes és organitzat pel Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà amb la finalitat de promoure la música de qualitat i dinamitzar la vida cultural i social del Principat d’Andorra. Va néixer l’any 1983 apadrinat pel mestre de la guitarra Narciso Yepes –del qual prengué el nom a partir del 1997, any del seu traspàs– i n’és el director artístic el violinista andorrà Gerard Claret.

Per a més informació i venda d’entrades: www.festivalnarcisoyepes.ad.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter