Subscriu-te

Temporada de concerts d’hivern al Jardí dels Tarongers

La pianista Amaia Osés
La pianista Amaia Osés

Un total de sis concerts, més un d’extraordinari, integren el Cicle d’Hivern del Jardí dels Tarongers, seu del Consell Català de la Música, que començarà el proper divendres, 15 de gener, amb un concert de la violinista Laia Montserrat, que serà acompanyada al piano per Josep Buforn, per interpretar per primera vegada en aquest escenari una obra de Txaikovski. Completaran el programa, obres Brahms, Debussy i Ravel.

La temporada continuarà el 29 de gener amb la pianista Alice Burla (que substitueix el pianista Enrique Lapaz, inicialment anunciat), que oferirà obres de Busoni, Bach, Haydn, Debussy i Balàkirev. El 12 de febrer, el pianista Jean-François Dichamp commemorarà el centenari de la mort d’Enric Granados amb tres extractes de Goyescas; també interpretarà la Sonata per a piano en Do menor, KV 457 de Mozart. La soprano Ana Gabriella Schwedhelm actuarà el 19 de febrer i cantarà obres de Xavier Montsalvatge, també per primer cop a la Sala Vila Arrufat; completarà l’actuació amb cançons de Schubert. L’11 de març tornarà la pianista Amaia Osés, amb obres de Chopin, Skriabin i Liszt. I tancarà el cicle la pianista Margalida Moll, amb obres d’autors catalans com Antoni Soler, Enric Granados i Frederic Mompou, el 18 de març. La temporada es va inaugurar el 8 de gener passat amb un concert extraordinari del sextet Evoéh, format per veu, guitarra, oboè, violí, viola i violoncel.

El sextet Evoéh va inaugurar la temporada a la Sala Vila Arrufat del Jardí dels Tarongers, el dissabte 8 de gener passat. © Jordi Gargallo
El sextet Evoéh va inaugurar la temporada a la Sala Vila Arrufat del Jardí dels Tarongers, el dissabte 8 de gener passat. © Jordi Gargallo

Des de la reobertura l’octubre del 2014, el Consell Català de la Música ha ofert una trentena de concerts i ha obtingut una afluència de públic de més de 2.400 persones. L’espai, nou a la ciutat, s’ha consolidat com un ambient intimista que acull joves artistes on el públic té relació directa amb l’artista.

La Casa Bartomeu-Jardí dels Tarongers va ser, gràcies al mecenes Josep Bartomeu, un centre vital de la vida musical de Barcelona a mitjan segle XX. L’espai era un lloc d’acollida per als joves talents musicals. L’any 1980 Josep Bartomeu va cedir la casa a la Generalitat amb la condició que hi continués l’activitat musical. I s’hi va instal·lar el Centre de Documentació Musical, però l’any 2001 la casa va quedar tancada i abandonada fins que la Generalitat la va cedir al Consell Català de la Música, que ha volgut mantenir-hi l’objectiu que va proposar Josep Bartomeu: oferir a joves músics la possibilitat de presentar-se davant del públic.

D’una durada aproximada de 40 minuts sense descans, els concerts començaran puntualment a les 19.30 h i són d’entrada lliure (places limitades i sense reserva), però s’hi proposa una aportació a partir de 7 euros per a cada concert. En finalitzar l’actuació se serveix una copa de cava als assistents. Per a més informació: http://www.jardidelstarongers.org.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter