Subscriu-te

Torroella de Montgrí acull aquest cap de setmana el tercer Festival de Corals Joves de Catalunya

Del 14 al 16 d’octubre tindrà lloc a Torroella de Montgrí el tercer Festival de Corals Joves de Catalunya, organitzat per la Federació de Corals Joves amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i de l’Espai Ter.

Fins a tres-cents cantaires procedents de diversos punts del territori català i de les Illes Balears coincidiran en aquesta cita que inclou assajos, tallers, concerts i fins i tot una cercavila pels carrers d’aquesta població del Baix Empordà. La major part de les activitats, però, tindran lloc a l’Espai Ter.

El Festival arrencarà dissabte amb tres tallers en què participaran diversos cors de la Federació de Corals Joves de Catalunya i que estaran dirigits pels directors convidats Mireia Barrera, Buia Reixach i David Azurza. Barrera treballarà arranjaments de cançons populars per a cor i guitarra de Manuel Oltra –amb motiu del centenari del seu naixement– amb acompanyament a càrrec de Lourdes Pavia. Buia Reixach, per la seva banda, dirigirà una selecció de la suite Dones a veus, un conjunt d’arranjaments de Martí Ferrer per a cors de veus mixtes de cançons actuals protagonitzades, cantades o escrites per dones. Els acompanyarà al piano Laia Armengol. I David Azurza mostrarà la seva doble faceta de compositor i director dirigint diverses obres pròpies amb acompanyament al piano de Paul Perera.Dissabte a la tarda tots els participants duran a terme petites actuacions pels carrers i places de Torroella de Montgrí –el recorregut començarà al convent dels Agustins– i al vespre tindrà lloc el concert del Cor Jove Nacional de Catalunya, que celebrarà el desè aniversari.

En aquesta ocasió el Cor Jove Nacional de Catalunya inclourà la participació d’una quarantena de cantaires de les deu edicions, així com d’alguns directors que han passat per la formació al llarg de la dècada de trajectòria: Xavier Puig, Mireia Barrera, Pere Lluís Biosca, Lluís Vilamajó i Manel Valdivieso. Els acompanyarà la pianista Viviana Salisi.

El Festival es tancarà diumenge a la tarda amb la mostra de la feina feta als tallers durant tot el cap de setmana.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter