Subscriu-te

Tortosa acollirà el mes de maig una nova edició del festival Toca’m

Els dies 5, 6 i 7 de maig tindrà lloc a Tortosa una nova edició del festival Toca’m, una proposta estrenada el 2019 amb l’objectiu d’acostar la música de piano a tots els públics situant instruments en carrers, espais patrimonials emblemàtics i equipaments de la capital del Baix Ebre.

Els pianistes Manel Miró i Maria Lombarte, integrants del duet Àmarim, són els fundadors de Toca’m, que ja l’any 2019 va instal·lar un piano de cua a la plaça de l’Àngel el dia 21 de juny coincidint amb el Dia de la Música. Després d’anul·lar l’edició de l’any següent a causa de la pandèmia, el 2021 es va reprendre amb el mateix format i l’any passat el projecte es va ampliar.

Com a festival de piano urbà, es pretén posar en valor la ciutat de Tortosa, crear-hi un ambient artístic i cultural important i realçar-ne el patrimoni i la història musical. Al mateix temps, vol ser un reclam turístic per a la gent de les Terres de l’Ebre i d’arreu. Els pianos s’ofereixen a tothom qui els vulgui tocar i alhora hi ha músics i artistes de renom convidats que actuen en diversos horaris i ubicacions.

Enguany la programació inclou concerts de pianistes com Alba Ventura (que homenatjarà Alícia de Larrocha), Carles Marigó (amb el programa “Breaking Bach”), Amine Mesnaoui (que interpretarà cançons marroquines), Ester Lecha, Marta Puig, Nil Ciuró, José Carra, Lidia Papió, Sofi Paez o el duet format per Josep M. Porté i Antoni Tolmos.

L’àmbit del jazz estarà representat per Carolina Santiago, Jaume Vilaseca, Lluís Capdevila, Joan Díaz & María Escudero, Lluís Coloma & Guillem Alonso i el Mélodie Gimart Trio.

Anna Roig Dolz oferirà un concert adreçat a un públic familiar, mentre que també col·laboraran al Toca’m escoles de dansa i els ballarins Mar Grifoll, Paul White i Victor Callens. Igualment, el pintor Josep Bahima pintarà un quadre en directe en algun dels pianos, que se sortejarà al final del festival. La cloenda serà a càrrec de Manu Guix.

Toca’m té una vessant didàctica, ja que imparteix petites classes d’iniciació a l’instrument i treballa amb centres escolars de Tortosa, i una vessant social que apropa el piano als sectors més vulnerables, com són els hospitals i les residències geriàtriques de la ciutat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter