Subscriu-te

Masaaki Suzuki serà el cap de cartell de l’onzena edició del festival Bachcelona

Del 12 al 27 de juliol, tindran lloc 18 concerts i activitats d’una nova edició de la cita estival que, des de 2013, porta la música de Bach a Barcelona i l’ofereix en una combinació de formats diversos.

El clavecinista, organista, compositor i director japonès Masaaki Suzuki, un dels màxims especialistes en Bach de tot el món, inaugurarà el festival d’enguany a L’aAuditori al capdavant dels solistes de la Salvat Beca Bach, el cor de la Bachcelona Akademie i el Bachcelona Consort, que interpretaran les Cantates 119 i 137. Suzuki oferirà un segon concert en solitari el 14 de juliol a la basílica de la Mercè.

El festival continuarà el dia 17, al Palau de la Música, on la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), al costat del reputat violinista i director italià Giuliano Carmignola, interpretarà el Concert per a violí en La menor BWV 1041 i el Concerto Grosso Mogul RV 208 de Vivaldi. La mateixa producció s’haurà pogut veure dos dies abans a L’Atlàntida de Vic i el dia anterior al Paranimf de la Universitat de Cervera.

Novament a Barcelona, el dia 18 serà el torn de l’organista i director portuguès Miguel Jaloto que, amb l’Ensemble Lisboa 1740, oferirà la Missa Regalis de Francesc Valls i motet Jesu meine Freude de Bach a Santa Maria del Pi.

L’endemà, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà el concert titulat  ‘Water music by Bach’, de Zamira Pasceri, amb una posada en escena sota l’aigua i il·luminació i escenografia de la companyia Teatro Líquido per il·lustrar la música de la “Xacona” de la Partita en Re menor BWV 1004 amb el violinista Bernat Prat.

El dia 20, el Festival Bachcelona es trasllada a la Sala Jamboree, on el pianista, improvisador i compositor Carles Marigó, acompanyat de baix i percussió, portarà l’espectacle ‘Breaking Bach’.

El violinista polonès Stefan Plewniak, juntament amb l’orquestra francesa Le Concert de l’Hostel Dieu i sota la direcció de Franck Emmanuel Comte, seran els protagonistes del concert del dia 24 al Palau de la Música, on interpretaran dos concerts de Vivaldi i Bach amb el contrapunt d’una obra de Steve Reich.

No faltarà al cartell de Bachcelona l’organista Juan de la Rubia, que repetirà a la catedral de Barcelona l’experiència ja viscuda en edicions anteriors, enguany titulada “Bach a la carta”, en què l’intèrpret ofereix un repertori escollit pel públic els dies previs al concert a través de les xarxes socials i improvisa a partir de temes proposats en aquell mateix moment pels assistents.

A la recta final, el Festival visitarà la Sala Parés -on Accademia del Piacere i Fahmi Alqhai interpretaran corals de Bach el dia 26- i el Museu de la Música, on els solistes de la Salvat Beca Bach i el Bachcelona Consort presentaran una producció que després viatjarà en gira al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) i al Festival Bach de Saint Donat.

De fet, però, Bachcelona s’estén cada vegada més en el calendari i inclou sota el seu paraigües activitats molt anteriors a l’estiu, com els concerts que tindran lloc el 28 de març a Barcelona, l’endemà a Sevilla i el 9 d’abril a Conca -amb els solistes de la Salvat Beca Bach i el Bachcelona Consort que interpretaran les Cantates 4 i 31-, el 19 d’abril al Mirador de la Torre Glòries -on sonaran les Variacions Goldberg a càrrec d’un trio format per músics del Gran Teatre del Liceu- o l’espectacle ‘Bach Profà: Dansa i Poesia’ que es podrà veure el 13 de maig a Vil·la Joana del MUHBA i l’endemà al Festival Espurnes Barroques. Així mateix, la Bachcelona Akademie i Carlos Mena interpretaran les Cantates 131 i 150 el 30 de juny a la cripta de la Sagrada Família i els dies posteriors al festival (a)phònica de Banyoles i a Gijón.

El 24 agost, Bachcelona organitzarà un concert de Ramon Bassal i Frances Bartlett a Lithica, Pedreres de s’Hostal, a Menorca i el 20 d’octubre, al Recinte Modernista Sant Pau, els solistes de la Beca Bach i el Bachcelona Consort oferiran un concert titulat “Cantates solidàries” que també s’oferirà l’endemà al cicle Trànsits i el dia 22 a CaixaForum València. L’any acabarà per a Bachcelona el 27 de desembre, amb un espectacle per a públic infantil al Teatre Akademia.

Imatge destacada: (c) Samuel Pereira.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter