Subscriu-te

Un concert d’encàrrecs inaugura la temporada de BCN216

 

El grup instrumental BCN216, sota la direcció artística de David Albet, inicia la 6a temporada com a grup resident a L’Auditori amb una programació de sis concerts a la Sala Oriol Martorell.

El concert inaugural de la temporada té lloc el dimecres 19 d’octubre amb un programa dirigit per Yasuaki Itakura, director de la Tokio Sinfonietta, i que inclou els quatre encàrrecs d’aquest any: les obres encarregades a Mateu Malondra i Ahmed Madkour –estrenades al Caire el passat mes d’abril– i les obres encarregades aquesta temporada als compositors catalans Lluís Vidal i Raquel Garcia Tomás. El concert serà també la primera audició a Barcelona de l’obra per a violoncel i electrònica d’Héctor Parra.

En aquesta temporada 2011-12 destaquen dos grans noms: Pierre Boulez, amb un concert a càrrec del mestre Ernest Martínez-Izquierdo, que dirigirà els dos Dérives; i Xavier Montsalvatge, de qui se celebra el centenari el proper 2012, amb obres com Sum Vermis i Cinc invocacions al crucificat. Aquestes són dues obres fins ara no enregistrades mai que el BCN216 va gravar el passat mes de juliol amb Naxos, juntament amb la soprano Pia Freund i sota la direcció d’Ernest Martínez-Izquierdo.

BCN216 continua col·laborant de forma estable amb l’ESMUC, enguany amb dos concerts. D’una banda, “Compositors a Barcelona”, que tindrà lloc el 20 de desembre i comptarà amb la presència del compositor italià Salvatore Sciarrino, a qui està dedicat el concert; i d’altra banda, “Joves compositors”, que tancarà la temporada el 30 de maig de 2012 en un concert en què queda palesa l’aposta pels futurs compositors formats a Catalunya amb un programa dirigit per Francesc Prat.

El grup també manté el seu lligam amb el Festival Nous Sons amb un concert l’1 de març de l’any vinent amb Jonathan Brown, poc conegut en aquests repertoris, però amb un títol prou famós: The Viola in my life de Morton Feldman.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter