Subscriu-te

Premis del II Concurs Internacional de Composició Sincronic

La guanyadora i finalistes de la 2a edició del Concurs Sincronic. D'esquerra a dreta: Guillem Pareja, Ana Dall'Ara-Majek i Marian Márquez

El 15 d’octubre passat tingué lloc a Lleida (a l’Auditori Enric Granados) la segona edició del Concurs Internacional de Composició Sincronic, certamen que l’Orfeó Lleidatà organitza amb la col·laboració de la Fundació Phonos i en el qual enguany han participat compositors de França, Alemanya, Grècia, Argentina i Espanya. El premi es decideix per votació popular del públic assistent al concert entre tres obres finalistes –seleccionades prèviament per un jurat professional–, que van ser interpretades per l’Orquestra Joves Músics del Vallès, dirigida per Pedro Pardo.

Així doncs, l’obra Cants a l’atzar presentada per Marian Márquez (Tarragona) fou la més votada i, per tant, la guanyadora. El primer finalista va ser Guillem Pareja (Sabadell) amb l’obra Poema per a cordes, i la segona finalista Ana Dall’Ara-Majek (de París) amb l’obra Sept mimes messagers. El concert també va incloure l’estrena mundial de l’obra Concert a la Lluna de Damián Sánchez Aviñó, guanyador de l’edició anterior del concurs.

L’objectiu del Concurs Sincronic és apropar la música de nova creació al gran públic, fer-la entenedora i assequible, i al mateix temps donar a conèixer el nom de Lleida arreu del món.

Descarregar PDF

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter