Subscriu-te

Un nou festival a la Costa Daurada

1r Daurada Escena Festival Líric Internacional.

Amb una edició zero l’any passat, el Daurada Escena Festival Líric Internacional inicia camí aquest estiu per diversos espais de la Costa Daurada: l’Orangerie de les Bodegues Clos Barenys, el Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant i el Teatre Metropol de Tarragona. Amb una clara vocació de combinació turística i cultural, el Festival ofereix en aquesta primera edició quatre recitals, que tindran lloc entre el 14 de juny i el 12 de juliol.

Daurada Escena Festival Líric Internacional vol ser el punt de trobada cultural i artístic de referència del sud de Catalunya per a les persones amants de les arts escèniques i així omplir un buit de programació existent en aquesta zona de Catalunya. Daurada Escena és un festival de petit format que atorga familiaritat i exclusivitat. Un màxim de 400 persones poden gaudir de cada gala. La proposta combina gastronomia i cultura. En finalitzar les gales s’ofereix un còctel degustació de cuina mediterrània en què el públic pot compartir un espai de trobada i diàleg amb els artistes. El Festival compta, enguany, amb el baríton Carlos Álvarez com a Padrí d’Honor.

Carles Pachón. © Antoni Bofill

El Festival, l’inauguraran el dijous 14 de juny el jove baríton Carles Pachón –tercer premi del Concurs Viñas 2017 i primer premi del Concurs Internacional de Cant Alfredo Kraus 2017–, acompanyat per Anna Crexells. El recital líric vindrà acompanyat després per un còctel sopar als Jardins de l’Orangerie Clos Barenys. Cada cop més present a les programacions concertístiques a casa nostra, Carles Pachón ha estat seleccionat recentment pel Concurs Internacional de Cant Plácido Domingo-Operalia per participar en el millor concurs de cant del món amb les millors quaranta veus d’arreu del planeta.

Marina Viotti. © L. Pasche

El següent recital líric i de jazz serà l’1 de juliol al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, amb la mezzosoprano Marina Viotti –guanyadora del Premi Kattenburg 2017– i l’acompanyament pianístic de Todd Camburn al piano i Gerry López al saxo.

El format Òpera Express vist al Teatre de Sarrià viatjarà al Metropol de Tarragona amb Roberto Devereux el 7 de juliol. Obra de Josep M. Jujol (1905), el Teatre Metropol de Tarragona –restaurat per Josep Llinàs (Premi FAD 1996)– és avui un escenari ideal per a aquest format d’òpera de cambra. Idea original del tenor Marc Sala, aquesta versió “de butxaca” de l’òpera belcantista de Gaetano Donizetti Roberto Devereux comptarà amb la participació vocal de la soprano Ximena Agurto (Elisabetta, reina d’Anglaterra), la mezzosoprano Laura Vila (Sara, duquessa de Nottingham), el baríton Carles Daza (duc de Nottingham) i el mateix tenor Marc Sala en el rol titular. Presentada per Albert Galceran, encarregat d’explicar l’argument de l’òpera, l’acompanyament musical de tot l’espectacle recau en la pianista Viviana Salisi.

Gemma Coma-Alabert

El Festival es clausurarà amb el recital de la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert –formada a París i molt present al Gran Teatre del Liceu– i la pianista Anna Crexells. Serà amb un recital a l’Orangerie de Vila-seca el dia 12 de juliol.

Més informació: www.dauradaescena.com

Imatge destacada: Carlos Álvarez és el Padrí d’Honor del festival

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter