Subscriu-te

Una nova categoria premiarà el cantant més complet a la 59a edició del concurs Tenor Viñas

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que torna a les agendes dels melòmans com cada any per aquestes dates, ha assolit enguany un nivell gairebé rècord de participació, amb 600 intèrprets de 61 països –només superat el 2015–, que competiran entre d’altres en una nova categoria.

La nova categoria d’Òpera-Oratori-Lied, que s’afegeix a les d’Òpera i Oratori-Lied ja existents, pretén buscar l’intèrpret que domini un repertori més ampli, un dels objectius que ha perseguit el certamen des dels inicis, seguint l’exemple de la soprano Victoria dels Àngels, que va guanyar el Concurs de Ginebra l’any 1947 en aquestes especialitats.

Les proves preliminars celebrades en teatres d’òpera d’arreu del món han seleccionat 66 cantants, que acudeixen aquests dies a Barcelona per a les següents fases eliminatòries, que se celebren al Conservatori Superior de Música del Liceu.

La semifinal tindrà lloc al mateix Conservatori els propers 25 i 26 de gener, mentre que la final serà al Gran Teatre del Liceu el divendres 28, on també es farà el concert de guanyadors dos dies després.

El Concurs compta, com cada any, amb un jurat internacional de prestigi format per directors artístics dels grans equipaments operístics mundials i repartirà 110.000 euros en premis. En aquesta ocasió, també s’hi estrena un nou premi extraordinari, consistent en un contracte per debutar a l’Òpera d’Astanà, al Kazakhstan.

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas va ser fundat l’any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del cèlebre tenor català Francesc Viñas, com a aparador per a joves cantants als inicis de la seva carrera.

Imatge destacada: (c) Toni Bofill.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter