Subscriu-te

XXII Festival del Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses

Una imatge del Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses
Una imatge del Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses

Un estiu més, el comte Arnau i les seves diverses interpretacions artístiques seran el nexe de les propostes culturals de Sant Joan de les Abadesses concentrades en la 22a edició del Festival del Comte Arnau; una proposta d’activitats que relaciona patrimoni arquitectònic, història, llegendes i tradicions. Es tracta d’un festival únic en què els espectacles tenen lloc al mateix espai on també transcorren les llegendes que les inspiren. El Festival acollirà dansa, teatre i música, i estrenarà una obra inèdita relacionada amb el comte. També, i per primera vegada, hi haurà un espectacle familiar, El comte Arnau de Teatre de l’Aurora, per a tots els públics i de gran qualitat inspirat en el personatge.

Festival Comte Arnau-cartellLes diferents activitats tindran lloc de l’1 de juliol al 23 d’agost, entre les quals l’espectacle de dansa d’arrel tradicional Ritual i festa sobre músiques del Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses; serà el 15 de juliol (22 h, claustre del monestir), a càrrec de l’Esbart Manresà, que recrearà el que seria la festa anual de traspàs de càrrecs de les confraries del Roser; l’espectacle es completarà amb altres coreografies de dansa tradicional i de creació.

També es podrà veure, el 22 de juliol (22 h, claustre del monestir), el nou treball de Jordi Molina, Matèria del temps, en què “el so instrumental d’una tenora lidera un conjunt de músics d’alt nivell amb clara voluntat d’aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat –i afortunadament encara passa– en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi”. Música d’autoria pròpia que és d’arrel però que mescla llenguatges i influències: d’allò més tradicional a allò més innovador; de la improvisació al jazz, passant pel cant d’estil i l’havanera. Pioner, inquiet, talentós i inconformista són alguns dels adjectius que han acompanyat Jordi Molina al llarg de més de trenta anys de reconeguda carrera.

Laura Borràs
Laura Borràs

El dia 1 de juliol (19 h, al Palau de l’Abadia), la Dra. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, serà la conferenciant de l’acte de presentació del XXII Festival del Comte Arnau. Borràs parlarà de la capacitat dels dispositius i les tecnologies digitals per preservar i donar nova vida al patrimoni literari; i de la relectura com a font de vida, a més de les eines que ens ajuden a difondre’l, explicar-lo, conèixer-lo i fer-lo viu. En acabar la presentació (acte gratuït), hi haurà una degustació de dolços del comte Arnau elaborats pels flequers i pastissers de la vila.

Es pot consultar tota la programació del Festival i adquirir-ne entrades a l’enllaç següent: https://goo.gl/B8Kjsb

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter